Za meku i sjajnu kosu

Zavisno od tipa kose (kovrdžava, ravna, tanka, talasasta, gusta...) spoljni faktori u ljetnjim mjesecima imaju različit uticaj.
123 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2011. 16:08h

Ipak, zajedničko za sve tipove kose jeste da im je potrebna njega i oprez.

Tako na primjer, ljeti najljepše izgleda talasasta i kovrdžava kosa, jer joj vlaga i toplota omogućavaju da izgleda zanosno - lokne se same izdvajaju.

Ipak, potrebno je zbog mogućeg pucanja redovno koristiti regenerator i sredstvo za definisanje lokni koje se ne ispira.

Veći problem imaju dame sa ravnom kosom, jer ona postaje opuštena, bez volumena i definisanosti. Zato zahtijeva preparate za volumen koji će je podići iz korijena i učiniti je punijom, a ujedno i urednom i sjajnom.

Svim tipovima kose odgovaraju posebni preparati iz ljetnje kolekcije za kosu, posebno namijenjeni njenom očuvanju u najtoplijim mjesecima.

Sadrže odgovarajuće antioksidantne sastojke koji je oslobađaju štetnih uticaja iz okoline.

To su, kao što smo ranije naveli: sunce, morska so, hlor, ali i stres, loša ishrana, neadekvatna upotreba farbi, kiselina, presa, itd.

Šampon, kondicioner, regenerator, kao i sprej za kosu sa UV zaštitom koji možete koristiti dok boravite na suncu, čine kosu zdravom i otpornom.

Sastoje se od prirodnih sastojaka koji dubinski prodiru u dlaku i daju joj vlažnost i sjaj. Adekvatnom primjenom kosa postaje meka i svilenkasta.

Zato, prilikom odlaska na more, obezbijedite vašoj kosi adekvatan tretman, a po povratku posjetite vašeg frizera, jer zbog vlage tokom ljeta kosa raste brže nego inače.

Takođe, ukoliko se farbate, obnovite boju isključivo farbama na prirodnoj bazi da ne bi dodatno isušili kosu.

Bonus video: