Rožajac Arafat Kurtagić izručen Crnoj Gori

Kurtagići su uhapšeni u Bratislavi koji je zbog ubistva Fetahovića osuđen na 15 godina robije
470 pregleda 0 komentar(a)
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 17.06.2011. 17:04h

Rožajac Arafat Kurtagić (35) koji je osuđen na 15 godina robije zbog ubistva Enesa Fetahovića u oktobru 2005. godine, izručen je iz Slovačke i uz pratnju Posebne policije smješten u zatvor u Spužu.

NCB Interpol Podgorica potraživao je Kurtagića zbog izdržavanja zatvorske kazne na koju je u Višem sudu u Bijelom Polju u martu prošle godine osuđen zajedno sa svoja dva brata Adnanom i Irfanom na ukupno 44 godine zatvora zbog brutalnog ubistva u Rožajama.

Arafat Kurtagić i njegova braća nalazila su se u bjekstvu od 7. oktobra 2005. godine, kada su u Rožajama usmrtili Fetahovića, ali ih je Slovačka policija, postupajući po potjernici NCB Interpol Podgorica, uhapsila 16. novembra prošle godine.

Kurtagići su uhapšeni u Bratislavi, a u toku je postupak za izručenje za Adnana, koji je zbog ubistva Fetahovića osuđen na 15 godina robije.

U optužnici se navodi da su braća Kurtagić ubili Fetahovića, tako što je Adnan uhvatio Fetahovića za ruku i odvukao ga do parkiranog „golfa“, gdje je njegovom glavom udario u šoferšajbnu.

Irfan je optužen da je više puta palicom izudarao Fetahovića, dok mu je Arafat zadao više uboda nožem u predjelu glave, vrata i leđa, nanijevši mu 13 ubodnih rana.

Irfan Kurtagić uhapšen je ubrzo poslije ubistva, dok se Adnanu i Arafatu godinama gubio svaki trag. Zločin u Rožajama odigrao se naočigled brojnih prolaznika, ali se niko nije usudio da pritekne u pomoć Fetahoviću, koji je iskrvario na smrt.

Bonus video: