Vasiliju Miličkoviću stiglo rješenje za zatvor

Vijeće sudija saslušalo je Miličkovića, a predstavnici Ministarstva finansija koje je on tužio nijesu se pojavili na ročištu
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2011. 15:16h

Upravni sud će u roku od sedam dana donijeti presudu u slučaju prinudne eksproprijacije zemlje Vasilija Miličkovića u Maslinama.

Vijeće sudija koje čine Dragan Đuretić, Gordana Pot i Ljubinka Popović-Kustudić saslušalo je Miličkovića, a predstavnici Ministarstva finansija koje je on tužio nijesu se pojavili na ročištu.

Kao zainteresovana strana pojavili su se dva predstavnika Glavnog grada, koji su, po riječima Miličkovića, povremeno komentarisali njegove navode.

"Siguran sam da će sud sva dosadašnja rješenja proglasiti nezakonitim. Izostanak optuženog je meni priznanje da sam u pravu", rekao je Miličković, nakon rasprave.

On je dodao da je put prošao, otimačena završena i da mu jedino preostaje da bude strpljiv što se tiče naplate za eksproprisanu zemlju.

Miličkoviću je uručena pravosnažna presuda Suda za prekršaje, za kaznu zatvora od 20 dana. On je rekao da će pokušati da kaznu zatvora zamijeni društveno- korisnim radom.

Protestima na svom imanju, Miličković je danima ometao radove na završetku zaobilaznice, stojeći na svom imanju i ne dajući bagerima da mu oduzmu 772 metra kvadratna zemlje, tvrdeći da je postupak eksproprijacije nezakonito urađen.

Uhapšen je tri puta, a njegova ćerka jednom, za ometanje javnog reda i mira. Miličkovići treba da plate 2.900 eura prekršajnom organu, a Vasilije je dobio i kaznu od 20 dana zatvora.

Bonus video: