Neka kažu ko je javio da je bomba u Beaglu, Vladimir nije

On je “Vijestima” kazao da je pokretanju krivičnog postupka protiv Roganovića prethodila medijska kampanja “orkestrirana od najviših predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova”, ali da je javnost uskraćena za epilog
196 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2018. 11:33h

Novljanin Vladimir Roganović nije 29. aprila prošle godine lažno prijavio da je u podgoričkoj diskoteci Beagle postavljena bomba, ali tužilaštvo ćuti o tome, tvrdi njegov branilac, advokat Jakša Peković.

On je “Vijestima” kazao da je pokretanju krivičnog postupka protiv Roganovića prethodila medijska kampanja “orkestrirana od najviših predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova”, ali da je javnost uskraćena za epilog.

“Optužbe najviših finkcionera MUP-a i podnošenje krivične prijave učinjene su bez da je Roganović uopšte saslušan i da mu je data mogućnost da odgovori na optužbe za koje nije ponuđen nijedan materijalan dokaz. Ističemo da je to, ne samo momenat kada se vodi drugi postupak protiv njega u stranoj državi, u kome mu je zbog tako pompezno iznijetih optužbi otežan i procesni položaj, već i momenat kada su izvršeni i stvarni napadi na njegovu porodicu”, kazao je Peković.

On je istakao da su u postupku, koji se u podgoričkom Osnovnom tužilaštvu vodi protiv Roganovića, saslušani brojni svjedoci, ali i Novljanin odmah nakon što je izručen Crnoj Gori iz Srbije.

“Na osnovu izjava brojnih svjedoka došlo se do lica koje je vlasnik telefona i koje je upućivalo sporne pozive. Smatramo neophodnim, u cilju zaštite interesa Roganovića, njegove porodice i javnosti Crne Gore da se izjasni MUP i Tužilaštvo - dokle se stiglo u navedenom predmetu i zašto se i dalje vodi postupak protiv Roganovića, ako se došlo do lica koje je stvarno odgovorno za dojave”, kazao je Peković.

Advokat je pitao i “zašto do današnjeg dana nije dostavljen snimak navodnog poziva kako bi se izvršilo vještačenje glasa”.

On je kazao da se protiv Roganovića u hercegnovskom Osnovnom sudu vodi postupak koji “možda najbolje oslikava paradoksalonost pravosudnog sistema i zloupotrebu medija”.

“U medijima je predstavljeno da je u kući oca Vladimira Roganovića pronađeno nelegalno oružje i automatski je za to optužen Vladimir, iako nijedan materijalni trag ne ukazuje da je oružje pripadalo njemu”, rekao je Peković, ističući da je to oružjepronađeno u kući u kojoj Vladimir ne živi.

Bonus video: