Povučena tužba protiv Radulovića, Mujović se nije pojavio

“Gospodin Mujović napokon je izgleda shvatio da istina, ma koliko bolna bila, ne može da bude kleveta", kazao je novinar "Vijesti" Slavko Radulović
207 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Radulović, Foto: Boris Pejović
Slavko Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.06.2011. 10:56h

Dekan Pravnog fakulteta Ranko Mujović nije se pojavio na suđenju zakazanom prema njegovoj tužbi za naknadu nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda protiv izdavača “Vijesti” “Daily pressa” i novinara Slavka Radulovića, zbog čega je njegova tužba odbijena.

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Radonja Radonjić kazao je da se tužba smatra povučena, jer se Mujović nije pojavio iako je uredno obaviješten o terminu održavanja ročišta.

“Gospodin Mujović napokon je izgleda shvatio da istina, ma koliko bolna bila, ne može da bude kleveta. Ili, pak, s obzirom na to da uskoro napušta fotelju dekana, ima važnijih poslova - da što bolje zaključa pojedina poglavlja svoje trogodišnje vladavine. Sve s ciljem kako gubitak spora u kojem je bio tužilac, ne bi sjutra prerastao u nešto mnogo ozbiljnije”, prokomentarisao je Radulović nakon zaključivanja postupka.

Radulović je tekstove napisao nakon anonimne prijave da je na Pravnom fakultetu bilo korigovanja ocjena, što je i utvrdila komisija Univerziteta

Mujović i njegova asistentkinja Bojana Lakićević podnijeli su tužbu u oktobru prošle godine zbog objavljenih tekstova novinara Radulovića povodom prepravljanja ocjena dekanove saradnice radi njenog boljeg prosjeka.

Lakićević odustala od tužbe

Lakićević je u međuvremenu odustala od tužbe, nekoliko dana nakon što je u drugom postupku sudija Maja Zeković oslobodila Radulovića optužbi nje i njenog profesora za klevetu i uvredu.

Tekstovima "Bolja ocjena bez potpisa profesora", "Honorarima su i državi boli oči" i "Mujović bolje od mene zna da je poradio na uspjehu asistentkinje" Radulović je, prema odluci sudije Zeković, na profesionalan i objektivan način informisao javnost o činjenicama koje ona ima prava da zna.

"Analizom odbrane i sprovedenim dokazima koje je predložila odbrana i tužioci, potvrđeni su navodi iz tekstova", kazala je Zeković.

Radulović je tekstove napisao nakon anonimne prijave da je na Pravnom fakultetu bilo korigovanja ocjena, što je i utvrdila komisija Univerziteta.

Bonus video: