Novo iseljenje izbjeglica u Sutomoru zakazano za Svjetski dan izbjeglica

Prvi pokušaj iseljenja prošlog petka je propao, jer su se porodice Bulatović, Kukalj i Pešović zaključale u svoje sobe i odbile da ih napuste
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2011. 19:01h

Udruženje raseljenika “Kosmet” iz Sutomora zatražilo je od predsjednika Osnovnog suda Bar Gorana Šćepanovića da odloži iseljenje triju raseljeničkih porodica iz vile “Gordana” u sutomorskom naselju Mirošica.

Sudsko izvršenje rješenja po tužbi vlasnika “Gordane”, Božidara Gvozdenovića, odnosno novi pokušaj izbacivanja raseljenika iz objekta zakazan je za 20. jun.

Prvi pokušaj iseljenja prošlog petka je propao, jer su se porodice Bulatović, Kukalj i Pešović zaključale u svoje sobe i odbile da ih napuste.

“Treba znati da je 20. jun Svjetski dan izbjeglica i da bi ovakav čin faktičkog novog progona prognanih poslao veoma ružnu poruku međunarodnoj i domaćoj javnosti, bez obzira na to što bi sud ispunjavao svoje zakonske obaveze. Nadam se da će barski sud imati razumijevanja za našu zamolnicu”, rekao je predsjednik “Kosmeta” Branislav Laban.

Laban je apelovao na državne i međunarodne institucije da zajednički pronađu rješenje za smještaj triju porodica nevoljnika, čiji su članovi teški bolesnici. Tri porodice sa predstavnicima “Kosmeta” obišla je Ivanka Kojić iz Zavoda za zbrinjavanje izbjeglica. Porodice su od Zavoda dobile jednokratnu finansijsku pomoć.

Bonus video: