Slobodan Pejović nije siguran da li će preživjeti do sledećeg ročišta

“Evo šta su uradili od kad sam prošli put ovdje pred Vama. Prije 15, 20 dana organizovali su emisiju “Živa istina” na televiziji “IN”. Sat ipo su dva novinara mlatila po meni”
199 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Pejović, Foto: Boris Pejović
Slobodan Pejović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.06.2011. 15:44h

Ključni svjedok deportacija 90-tih Slobodan Pejović ponovio je na suđenju po tužbi za uvredu i klevetu službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost(ANB) Dejana Mrdaka da stoji iza svojih riječi da je Mrdak kriv za napade na njega zastrašivanja, koje je saopštio medijima prošle godine a zbog čega je i tužen.

Pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Nadom Rabrenović u je sudnici kao dokaz pogledan snimak “Vijesti u pola 7” televizije “Vijesti”.

“Gospodin Mrdak više nije predmet mog interesovanja od kada nije na funkciji načelnika državne bezbjednosti u Herceg Novom”

Na njemu je Pejović, nakon svjedočenja pred Višim sudom u procesu zbog deportacije, dao izjavu za medije u kojoj za višegedošnje prijetnjeiI zastrašivanja prema njemu optužuje visokog funkcionera Agencije za nacionalnu bezbjednost Mrdaka.

“Gospodin Mrdak više nije predmet mog interesovanja od kada nije na funkciji načelnika državne bezbjednosti u Herceg Novom”, kazao je Pejović.

Na dio ranijih tvrdnji da je on predmet operativne obrade državne bezbjednosti i da je označen kao unutrašnji neprijatelj, Pejović je ponovio da će “prije mjesec pasti na zemlju nego što će neko iz ANB-a proznati da rade protiv njega”.

“Evo šta su uradili od kad sam prošli put ovdje pred Vama. Prije 15, 20 dana organizovali su emisiju “Živa istina” na televiziji “IN”. Sat ipo su dva novinara mlatila po meni”, obratio se Pejović sudiji, nakon čega ga je ona prekinula.

Ponavlja se i filozof iz Budve

Punomoćnik Mrdaka advokat Goran Rodić je kazao da su svi gledali tu emisiju, ali da nigdje nema pomena o ovom postupku već da je bilo riječi o slučaju deportacija pred Višim sudom.

“Ovo je hajka vlasti u koju se uključio i (Milan) Roćen”, nadovezao se Pejović misleći na ministra spoljnih poslova.

On je rekao da “ova vlast hoće da ubije sjećanja na te njihove mračne momente”, ali i da “neće moći, jer će jednog dana sve ovo izaći na vidjelo”.

On je rekao da “ova vlast hoće da ubije sjećanja na te njihove mračne momente”, ali i da “neće moći, jer će jednog dana sve ovo izaći na vidjelo”

Sudija Rabrenović je kazala Pejoviću da je sve to već rekao i da se ne ponavlja, ali joj je on objasnio da se “ponavlja i filozof iz Budve”.

Sudija će za naredni pretres, zakazan za sedmi septembar, zatražiti od Agencije odgovor da li je Pejović bio predmet obrade te službe, kao i informaciju od policije o napadima na njega, i njegovu pokretnu i nepokretnu imovinu.

Advokat Rodić je prigovorio da je već poznato da ANB više puta saopštila da Pejović nije bio u njihovom interesovanju, te da oni ne spore da su mu demolirana kola, provaljen stan i da je napadnut.

On smatra da sud na takav način, odugovlačenje postupka, radi direktno u korist okrivljenog jer se očekuje ukidanje klevete.

Pejović ipak nije bio siguran “da li će preživjeti” do narednog ročišta, dok se sudija “nada da će svi preživjeti”.

Bonus video: