Šumaher ispred svih

To je rezultat ankete lista Bild, u kojoj je popularni Šumi dobio 28 odsto glasova. Na drugom mjestu je fudbalska ikona Franc Bekenbauer za kojeg je glasalo 13 odsto od 56 hiljada anketiranih
0 komentar(a)
sumaher, Foto: Reuters
sumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.06.2011. 15:22h

Sedmostruki šampion u Formuli 1, Mihael Šumaher, najbolji je sportista Njemačke svih vremena.

To je rezultat ankete najtiražnijeg njemačkog lista Bild, u kojoj je popularni Šumi dobio 28 odsto glasova. Na drugom mjestu je fudbalska ikona Franc Bekenbauer za kojeg je glasalo 13 odsto od 56. 000 anketiranih.

Titula sa Dalasom donijela je košarkašu Dirku Novickom treću poziciju sa 12,4 odsto, a iza njega je teniserka Štefi Graf sa 10,5 odsto.

Na petom mjestu je fudbaler Fric Valter, a slijede teniser Boris Beker, bijatlonka Magdalena Nojner, fudbaler Gerd Miler, bokser Maks Šmeling i najmlađi pobjednik u istoriji Formule 1, Sebastijan Fetel.

Iznenađujuće je da titula najboljeg sportiste svijeta, fudbaleru Lotaru Mateusu nije garantovala mjesto među deset, baš kao ni podatak da je Sven Hanavald, jedini u istoriji osvojio Novogodišnju turneju “Četiri skakonice” sa svim pobjedama, a nema ga među najboljima.

Nema ni Katarine Vit, nepobjedive klizačice koja je bila ikona DR Njemačke.

Bonus video: