Samo oprezno

Jednodnevna detoksikacija sokovima od voća i povrća

U zavisnosti od navika, ljudi se danas odlučuju za različite načine čišćenja organizma od otrova. Detoksikacija, međutim, nije baš tako jednostavan proces.
108 pregleda 0 komentar(a)
sokovi, Foto: Www.thedetoxspecialist.com
sokovi, Foto: Www.thedetoxspecialist.com
Ažurirano: 16.06.2011. 10:30h

Zahtijeva istrajnost i požrtvovanost.

Ne preporučuje se osobama koji imaju ozbiljnih zdravstvenih tegoba, a čak se i onim najzdravijima savjetuje da se pridržavaju tog posebnog režima samo nekoliko dana.

Ako želite da očistite organizam od unešenih otrova, onda je, prije svega, najbitnije da razmislite i zapišete koje otrove putem hrane najčešće unosite, odnosno, šta je zdravo, a šta ne.

Tada pokušajte da pauzirate nekoliko dana s unošenjem takve hrane, pa pronađete neki od provjerenih načina da lakše izbacite ono što je štetno iz organizma.

Svakako, jedan od najpopularnijih načina čišćenja organizma je tkz. „dijeta sokovima”.

Podrazumijeva kozumiranje svježe cijeđenih sokova od voća i povrća.

Tako, za doručak možete popiti čašu soka od limuna, cvekle i pomorandže.

Tokom dana, za ručak i večeru, možete da popijete sokove od neke druge vrste voća i povrća, po vašem izboru (paradajz, grejpfrut, jagode, šargarepa…).

Najbitnije je da sok bude iscijeđen neposredno pred ispijanje, jer se tako najbolje očuvaju vitamini. Možete sok iscijediti u sokovniku, a možete da ga popijete kao kašicu sa pulpom.

Upozorenje još jednom: isključivo ispijanje voćnih sokova se ne preporučuje više puta sedmično, posebno ne za ljude koji imaju zdravstvenih problema. Može ostaviti trajne posljedice po zdravlje.

Možete to da uradite samo jednom u toku nedjelje i ne ponavljajte često.

Ne zaboravite na čajeve. Možete da ih pijete u neograničenim količinama, nezaslađene.