Tri radnika EPCG uhapšena zbog smrti Vladimira Markovića

Marković je poginuo 14. juna dok je pokušavao da kliještima prekine žicu na dalekovodu “Jezerine”
107 pregleda 0 komentar(a)
dalekovod, Foto: Arhiva Vijesti
dalekovod, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.06.2011. 10:23h

Kolašinac Dragan Vlahović (52) , šef trafostanice “Breza”, njegov sugrađanin Miodrag–Pušo Bulatović (44) i Podgoričanin I.Š. (42) takođe radnici EP, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili “teško djelo protiv opšte sigurnosti”, koje je dovelo do pogibije njihovog kolege Vladimira Markovića (26) iz Podgorice - saopštila je Uprava policije.

Marković je poginuo 14. juna dok je pokušavao da kliještima prekine žicu na dalekovodu “Jezerine”, koji je po svemu sudeći bio pod naponom.

Iz policije je saopšteno da su očevici ispričali kako je došlo do nesreće, odnosno da su vidjeli kada se Marković ispeo na 12 metara visok stub dalekovoda i pokušao da prekine žicu.

Prema nezvaničnim informacijama šef ekipe elektromontera I.Š. nije bio cijeli dan sa radnicima

Prema nezvaničnim informacijama, usljed loše komunikacije Bulatovića koji je bio na terenu i kordinirao rad ekipe montera i šefa trafostanice “Breza” Vlahovića, došlo je do greške, pa je isključen drugi dio dalekovdne mreže, umjesto dalekovoda “Jezerine”.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama šef ekipe elektromontera I.Š. nije bio cijeli dan sa radnicima, već je, navodno, zbog porodičnih obaveza bio u Podgorici.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedena istražnom sudiji Osnovnog suda u Kolašinu.

Bonus video: