12 stvari koje nisu dozvoljene u seksu

Sve jeste dozvoljeno u ljubavi i ratu, ali ima nekoliko stavki koje bi trebalo da izbjegavate za vrijeme seksa, osim ukoliko ne želite da upropastite akciju. O tome piše Intimatemedicine.com.hr
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2011. 19:13h

Pravilo 1: Doživite "svoj" orgazam

Ne trudite se da doživite određeni tip orgazma. Zaboravite na razne teorije o orgazmu grudi, klitorisnom orgazmu, traženju G - tačke i slično. Skoncentrišite se isključivo na one radnje koje vam pružaju uživanje i doživite orgazam bilo koje vrste. Traganje za idealima je često samo gubljenje vremena.

Pravilo 2: Ne pričati o svojim bivšim seksualnim vezama

Nemojte izazivati neprijatnost u trenutnoj vezi razgovorima o bivšim vezama i njihovim usponima i padovima. Skoncentrišite se na sadašnju romansu i trudite se da bude najbolja do sada.

Pravilo 3: Seks ne smije postati rutina

S vremena na vrijeme ubacite u vaš seks nova i svježa iskustva. Uz pristanak partnera, naravno.

Pravilo 4: Nikada nemojte samo ležati

Većina ljudi voli aktivne ljubavnike, koji reaguju na ono što se događa i pokazuju da su zaista raspoloženi za seks. Ma koliko da ste umorni, nemojte ležati kao klada!

Pravilo 5: Podgrijana supa nikad nije tako dobra kao tek skuvana

Stvari prvi put nisu uspjele jer je za to postojao određeni razlog. Ne trudite se da podgrijavate staru, kada možete da imate novu vezu.

Pravilo 6: Ne praktikujte “pijani” seks

Uprkos svemu, alkohol i seks su loša kombinacija, posebno u slučaju prvog sastanka. Ako ne želite da ostavite loš utisak na novog ljubavnika, ako ste pijani radije idite kući.

Pravilo 7: Jedna do dvije čaše neka budu mjera

Više od dvije čaše alkohola mogu kod muškaraca da stvore probleme sa erekcijom, a kod žena suvoću vagine i tako potpuno preokrenu početno seksualno raspoloženje.

Pravilo 8: Nemojte da se poredite sa djevojkama iz časopisa

Svako tijelo je seksi, ako je opremljeno osmijehom na licu, dobrim raspoloženjem i pravilnim odabirom odjeće.

Pravilo 9: Ne kopirajte seksi savjete iz časopisa

Pretjerano razmišljanje o izvođenju određenog seksualnog zahvata prema uputstvu iz časopisa uništava spontanost.

Pravilo 10: Ne ispirajte vaginu prije seksa

Uprkos popularnom razmišljanju da je ispiranje vagine higijenski, to nije zdrav način pranja vagine, jer narušava ravnotežu i povećava mogućnost upale materice. Ostavite je da se očisti prirodnim putem sama od sebe.

Pravilo 11: Nemojte izvoditi Kama Sutru, ako niste dovoljno gipki

Ustrajte u onim seksualnim položajima koji su za vas udobni.

Pravilo 12: Ne dozvolite da neko potcjenjuje vaš seksipil

Da li vam partner govori da imate premale dojke ili partnerka smatra da morate da uklonite malje zato što izgledate kao jeti? Ignorišite kritike, a u krajnjem slučaju bocnite napadače duhovitom opaskom.

Bonus video: