Policajci pili kafu u vrijeme ubistva?

U lokalu “Forum” sjedjela dvojica policajaca, koji navodno nijesu reagovali, jedan smijenjen
125 pregleda 30 komentar(a)
Ubistvo, Forum, Foto: Savo Prelević
Ubistvo, Forum, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2018. 09:34h

U trenutku pucnjave u kojoj su ubijeni Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31), u lokalu “Forum” sjedio je najmanje jedan visokorangirani policajac, koji nije reagovao na dvostruko ubistvo.

Prema saznanjima Televizije Vijesti, radi se o Miju Bulatoviću, šefu Odsjeka za prikrivene isljednike u Sektoru kriminalistike policije, koji je prethodno, do 2015. godine, bio šef budvanske policije.

Prema istim informacijama, nakon prvih ispaljenih hitaca u slučajnu žrtvu mafijaškog obračuna - Radivoja Jovanovića, taj visokopozicionirani policajac nije reagovao kada je naoružani ubica počeo da trči za Milošem Šakovićem, koga je 30 metara dalje ubio, a potom pobjegao.

Bulatović je juče, u kratkom telefonskom razgovoru, rekao novinarki da se povodom istražnih radnji obrati Upravi policije.

Policajac u trenutku pucnjave, prema tvrdnjama više izvora iz Uprave policije, nije bio naoružan, ali ni jedini policajac u civilu koji se tog dana zatekao u popularnom podgoričkom kafeu.

U lokalu u centru grada, gdje izlaze mnogi pripadnici policije je i te subote, 31. marta, upravo u trenutku kada je Jovanović krenuo u ubilačku akciju, prema sigurnim saznanjima televizije, bilo još policijskih službenika u civilu.

Bulatović smijenjen, UP ispituje postupanje

Uprava policije je sinoć saopštila da je Bulatović prije četiri dana smijenjen sa mjesta rukovodioca organizacione jedinice kojom je rukovodio, ali da je zajedno sa još jednim službenikom preduzeo “određene mjere i radnje, čim su primijetili da je izvršeno krivično djelo “.

“Na izvjesnoj udaljenosti od mjesta izvršenja teškog ubistva... nalazila su se dva službenika Uprave policije, van dužnosti, nenaoružani, u civilu i sa maloljetnim djetetom... Postupanje ova dva policijska službenika, kao što se to i očekuje u ovakvim situacijama, je predmet analize nadležnih tijela MUP-a u smislu da li su preduzeli sve što su shodo zakonu mogli i što se od njih kao policijskih službenika očekivalo”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: