Bez velikih očekivanja u Ankari

Crnogorska bokserska reprezentacija nastupiće na Prvenstvu Evrope, koje se u turskoj prijestonici, Ankari, održava od 16. do 25. juna.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2011. 22:23h

Crnogorska bokserska reprezentacija nastupiće na Prvenstvu Evrope, koje se u turskoj prijestonici, Ankari, održava od 16. do 25. juna. Sa selektorom Draganom Đuričkovićem otputovala su svega dva boksera, kapiten Boško Drašković i Marko Radonjić.

"Bilo je malo novca i samim tim malo vremena koje smo proveli na zajedničkim pripremama. Bokserski savez ima mali budžet, pa nije bilo ni pripremnih mečeva. Zato će nam smotra najboljih boksera Evrope, poslužiti da se pripremimo za najvažnije takmičenje, Svjetsko prvenstvo krajem septembra u Bakuu, koje je i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Ipak, i pored svih problema siguran sam da će naši bokseri dati sve od sebe da se uključe u borbu za medalje. Tačno je i da Drašković ima kvalitet i iskustvo da se bori sa najboljim svjetskim poluteškašima, ali je u ovom trenutku daleko od najbolje forme", kazao je Đuričković.

A uz Draškovića će na žrijebu u četvrtak biti i teškaš Radonjić, dok borbe na šampionatu počinju u petak, 17. juna.

"U toku priprema se povrijedio Bojan Pešić, a riječ je o ozbiljnoj povredi noge. Tako da u Ankari računamo samo na dva seniora koji imaju kvalitet da izađu u ring najboljim bokserima Evrope", zaključio je Đuričković.

A da je daleko od najbolje forme potvrdio je i kapiten Drašković.

"Još tokom priprema je bilo sugestija da propustim Ankaru i skoncentrišem se na Svjetsko prvenstvo u Bakuu. Odlučio sam da probam, jer sam se uželio ringa nakon povrede arkade koju sam zadobio boksujući u Svjetskoj ligi u dresu Milana. Bio je to jedan žestok i nesmotren sudar glavama, pa sam morao na dužu pauzu. Sada je povreda prošlost, ali je potrebno još rada za maksimum forme, koji se nadam da ću dostići na šampionatu u Azerbejdžanu", rekao je Drašković, koji je prije dvije godine u Peskari osvojio zlato na Mediteranskim igrama.

Bonus video: