Radončić za ubistvo umjesto 12 dobio 10 godina zatvora

Navodi se da je Radončić komadom stvrdnutog asfalta pogodio Bicića u glavu, nanoseći mu tešku povredu usljed koje je preminuo.
133 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2011. 18:07h

Apelacioni sud preinačio je presudu od 12 na 10 godina zatvora Sadatu R. Radončiću (25) iz Plava kojom ga je zbog ubistva osudilo vijeće sudije Jokana Varagića u Višem sudu u Bijelom Polju.

Podgoričaninu Damiru R. Mrkuliću (41) za učestvovanje u tuči preinačena je presuda od šest mjeseci na tri mjeseca uslovno na dvije godine. Prvostepenom presudom Podgoričanin Fikret Duraković (41) oslobođen je optužbe za učestvovanje u tuči.

Radončić se teretio da je 5. avgusta 2009. godine u ranim jutarnjim satima ispred marketa „Balkan“ na uglu ulica Sarajevske i Bosanske u Gusinju sa umišljajem ubio podgoričanina Elmira Bicića (30).

Navodi se da je Radončić komadom stvrdnutog asfalta pogodio Bicića u glavu, nanoseći mu tešku povredu usljed koje je preminuo.

Mrkulić i Duraković su se teretili da su istog dana učestvovali u tuči u kojoj je ubijen Bicić. Prema optužnici, tuči ispred pekare „Vilson“, prethodila je svađa Radončića sa Bicićem, Mrkulićem i Durakovićem.

-Radončić je dobacivao uvredljive riječi Mrkuliću, nakon čega mu je Duraković prišao i udario ga šakom u glave. Radončić je ustao i pošao niz Sarajevsku ulicu upućujući uvredljive riječi. Mrkulić mu je prišao, a Radončić ga je udario nogom u predjelu kuka.

Mrkulić je pao, a Radončić je nastavio da se kreće Bosanskom ulicom, vratio se u Sarajevsku, da bi za njim potrčao Bicić kojeg je Radončić pogodio u glavu - navodi se u optužnici.

Bonus video: