Nakon premijere u Podgorici, film "Monkey spa" nagrađen u Hamburgu

Film govori o tri majmunolika čovjeka koji lutajući pustarama Srbije otkrivaju toplu vodu i konačno rješavaju drevni problem...
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2011. 15:33h

Kratki film “Monkey spa”, umjetničke grupe “Multiflex” koji je svoju premijeru imao na nedavno završenom “6. AVIFestu” u Podgorici, osvojio je na prestižnom 27. “Internationales Kurzfilm Festivalu” u Hamburgu glavnu nagradu (Jury price, 2.000 eura) u “NoBudgete competition” kategoriji. Na festivalu je učestvovalo preko 4.000 filmova iz 40 zemalja, a selektovano je 300 filmova u nekoliko kategorija.

Film govori o tri majmunolika čovjeka koji lutajući pustarama Srbije otkrivaju toplu vodu i konačno rješavaju drevni problem neiskorišćenih geotermalnih potencijala svoje zemlje...

“Multiflex” grupa udružila je rad 2007. u Novom Sadu, oko ideje da su religija i umjetnost jedna te ista stvar. Poslije velikog, gotovo planetarnog uspjeha prvog projekta “The book one”, grupa “Multifelx” se ovim djelom okreće istraživanju odnosa mikro-ekonomske gluposti i čudesnog života u Srbiji. Grupu čine likovni umjetnici: Dragan Živančević, Dragan Matić i Željko Piškorić.

Dragan Živančević, Beograd, 1967, studirao je slikarstvo i filmologiju, a njegov umjetnički rad je prije svega usmjeren ka novim medijima, odnosno ka video produkciji. Bavi se i crtežom, slikarstvom, fotografijom i grafičkim dizajnom. Predaje na akademiji umetnosti (Novi Sad) i Fakultetu vizuelnih umjetnosti (Podgorica). Jedan je od osnivača grupe “Multiflex” i “Led Art”.

Galerija

Bonus video: