Suđenje Miljanu Mugoši i Mihailu Jovoviću počinje 7. septembra

Optužnica tereti Miljana Mugošu da je 5. avgusta 2009. ispred nekadašnjeg lokala “Art” na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog teško povrijedio glavnog urednika “Vijesti”
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.06.2011. 10:34h

Suđenje sinu gradonačelnika Podgorice Miljanu Mugoši i glavnom i odgovornom uredniku Vijesti Mihailu Jovoviću zakazano je za 7 septembar, prenosi Televizija Vijesti, pozivajući se na izjavu portparola Osnovnog suda u Podgorici Ibrahima Smailovića.

Optužnica tereti Miljana Mugošu da je 5. avgusta 2009. ispred nekadašnjeg lokala “Art” na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog teško povrijedio glavnog urednika “Vijesti”.

Tužilaštvo ga tereti da je u tom incidentu udario Jovovića kojem je nakon toga pukla bubna opna, zbog čega je nekoliko dana kasnije i operisan.

Za to krivično djelo predviđena je kazna do 5 godina zatvora na osnovu "člana 151, stav 1 Krivičnog zakonika".

Jovović se tereti za nanošenje lakše tjelesne povreda Draganu Radonjiću, vozaču gradonačelnika Miomira Mugoše u incidentu kada je on sa sinom Miljanom nasrnuo na ekipu “Vijesti”.

Jovoviću se na teret ne stavlja osnovni oblik nanošenja lakših tjelesnih povreda, već “kvalifikovani oblik”, za koji se goni po službenoj dužnosti , jer je povreda nanešena nekim sredstvom. Kako “Vijesti” saznaju, u optužnici stoji da se tereti za djelo iz “člana 152, stav 2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika”.

U krivičnom zakoniku, stav 1, stoji da ko drugog lako tjelesno povrijedi ili mu zdravlje lako naruši kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Međutim, u stavu dva, koji se Jovoviću stavlja na teret, piše da “ako je takva povreda nanesena oružjem, opasnim oruđem ili drugim sredstvom podobnim da tijelo teško povrijedi ili zdravlje teško naruši” kazniće se kaznom do tri godine zatvora.

Bonus video: