Crnogorska policija nije obaviještena o švercu cigareta žene diplomate u Srbiji

Tužilaštvo je navelo da su u automobilu otkrivene cigarete iz Crne Gore i da su privedena takođe još dvojica srpskih državljana iz drugog vozila.
98 pregleda 0 komentar(a)
cigarete, Foto: Arhiva Vijesti
cigarete, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.06.2011. 15:01h

Portparolka Uprave policije Tamara Ralević saopštila je „Vijestima“ da ova služba od rumunske policije nije zvanično obaviještena o hapšenju supruge diplomate DR Konga u Beogradu.

"Ukoliko se rumunska policija ili neka druga policijska organizacija obrate Upravi policije sa zahtjevom u vezi sa ovim događajem, Uprava policije će u odnosu na taj zahtjev postupiti u skladu sa dobrom praksom, principima regionalne i međunarodne saradnje, kao i svojim nadležnostim u okviru zakonske regulative“, poručila je ona.

Supruga diplomate iz Konga sa službom u Srbiji uhapšena je noćas u Rumuniji po prelasku granice sa Srbijom pošto je policija u njenim koliima pronašla 18.500 paklica cigareta koje potiču iz Crne Gore, saopštilo je danas rumunsko tužilaštvo.

Američka agencija AP navodi, pozivajući se na rumunsko tužilaštvo, da su uhapšeni dio grupe koja švercuje cigarete iz Crne Gore u Rumuniju.

Kako se navodi, sa tim u vezi uhapšena su još trojica državljanina Srbije.

Tužilaštvo je saopštilo da su bračni par Mark Marius Itela Elomba, savjetnik u Ambasadi Konga u Beogradu i njegova supruga Ester Paskaline Bombeto švercovali velike količine cigareta u Rumuniju koristeći kola sa diplomatskim tablicama.

Rumunska policija je jutros pretresla i stanove devet rumunskih građana za koje se sumnja da su bili saučesnici.

Tužilaštvo je navelo da su u automobilu otkrivene cigarete iz Crne Gore i da su privedena takođe još dvojica srpskih državljana iz drugog vozila

Policajci su razbili prozore automobila nakon što žena koja se predstavila kao Ester Paskaline i njen vozač Srbin nijesu htjeli da izađu, pozivajući se na diplomatski imunitet.

Tužilaštvo je navelo da su u automobilu otkrivene cigarete iz Crne Gore i da su privedena takođe još dvojica srpskih državljana iz drugog vozila.

Rumunska obavještajna služba i policija za borbu protiv kriminala, kako navodi AP, mjesecima prati kretanje ovog vozila koje je dvaput nedjeljno prelazilo iz Srbije u Rumuniju, ponekad u pratnji diplomate ambasade Konga u Beogradu.

Ambasada Konga u Beogradu potvrdila incident

Ambasada Konga u Beogradu potvrdila je danas agenciji Beta da je supruga savjetnika u toj ambasade Bombeto Paskaline Ester uhapšena na granici između Srbije i Rumunije zbog švercovanja cigareta."Upoznati smo sa time, vidjeli smo na Internetu, ali čekamo zvanično obavještenje ministarstva spoljnih poslova Srbije. Ambasador će se vjerovatno kasnije oglasiti", rečeno je Beti u ambasadi povodom vijesti o jutrošnjem hapšepnju Esterove na graničnom prelazu Moravica."Zatečeni smo. Ovo je izolovan događaj, ali je ambasador šokiran", dodao je izvor u ambasadi Konga.

Bonus video: