Hamilton pregovara sa Red Bulom?

Do te informacije je došao pouzdani magazin “Autosport”, u čijem tekstu se tvrdi da je sastanak trajao 15-ak minuta
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.06.2011. 12:06h

Čelnici Meklarena imaće izuzetno težak zadatak da zadrže Luisa Hamiltona nakon isteka ugovora 2012. godine.

Crni biser se, naime, tokom Velike nagrade Kanade u prostorijama Red Bula sastao sa šefom austrijskog tima, Kristijanom Hornerom! Do te informacije je došao pouzdani magazin “Autosport”, u čijem tekstu se tvrdi da je sastanak trajao 15-ak minuta.

Iako nije poznato o čemu su razgovarali (jedan od članova Red Bula rekao da je to bila samo prijateljska posjeta), sigurno je da je budućnost šampiona iz 2008. bila jedna od tema.

Hamilton i ne krije da je nezadovoljan u Meklarenu, jer nema konkurentan bolid. Njegova frustracija se najbolje vidjela na trkama u Monte Karlu i Montrealu, na kojima je zbog preagresivne vožnje izazvao nekoliko incidenata. On, ipak, mora da bude agresivan, jer samo tako može da se približi bolidima Red Bula.

S obzirom na to da je u svojim najboljim godinama i da želi nove titule, Hamilton nema puno izbora - može da ostane u Meklarenu, ili da ode u Red Bul ili Ferari.

Odlazak u Skuderiju je, međutim, praktično nemoguć, s obzirom na to da Fernando Alonso nedavno potpisao dugogodišnji ugovor. A zna se da se njih dvojica ne podnose iz vremena kad su bili zajedno u timu iz Vokinga...

- Biću još dugo u Formuli 1, a nikad ne znate gdje vjetar može da vas odnese. Za sada sam posvećen samo tome da mom timu donesem što više uspjeha - rekao je Hamilton u martu.

Svojevremeno je i Horner rekao da bi se njegov dolazak teško realizovao, ali nije odbacio tu mogućnost.

- Teško je zamisliti da možete da imate dva vozača Luisovog i Sebastijanog kalibra pod jednim krovom. Bilo bi vatrometa, kao sa Fernandom Alonsom i Luisom. Srećni smo sa ovim što imamo, ali ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati - istakao je prvi čovjek “bikova” prije dva mjeseca.

Bonus video: