Beba teško povrijeđena u liftu u Bijelom Polju

Ortoped dr Petar Asanović saopštio je da je beba zadobila težu povredu stopala, te da je radi daljeg praćenja upućena u podgorički Klinički centar
201 pregleda 0 komentar(a)
solidarnost, zgrada, bijelo polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
solidarnost, zgrada, bijelo polje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.06.2011. 20:28h

Prava drama odigrala se oko 20 sati u zgradi Solidarnosti u Ulici Živka Žižića u Bijelom Polju, kada se sedmomjesečna N. O. zaglavila u liftu.

Lift, u kome se beba nalazila sa majkom M. O. je, kako saznaju “Vijesti”, stao između drugog i trećeg sprata.

Djevojčica se nalazila u kolicima koja su se zaglavila na vratima lifta. Tom prilikom zaglavila se i desna noga djeteta.

U hodniku su se, prema tvrdnji očevidaca, začuli jauci, a odmah je obaviještena bjelopoljska policija i vatrogasci, kao i distribucija, da bi se isključila struja.

Saobraćajni policajci Vladan Radović, Darko Dangubić i komandir Dalibor Jeremić, te krim-tehničar Željko Rmandić odmah su stigli u zgradu. S obzirom na to da je staklo na liftu bilo polomljeno, pokušali su da odvale vrata.

Stanari zgrade u kojoj se desio incident i ranije su, kako saznaju “Vijesti”, upozoravali na opasnost od korišćenja tog lifta

U tom momentu pristigla je stanarka zgrade Vanja Medenica, koja je donijela ključ od lifta. Međutim, beba je plakala jer joj je noga bila zaglavljena između patosa i zida lifta.

Uz pomoć pajsera koji su donijeli vatrogasci, napravio se prostor da bi se dijete izvuklo.

Značajnu pomoć pružio je i stanar zgrade dr Miloš Šaponjić. Beba je prebačena u Hitnu službu doma zdravlja, a zatim i u Urgentni blok.

Ortoped dr Petar Asanović saopštio je da je zadobila težu povredu stopala, te da je radi daljeg praćenja upućena u podgorički Klinički centar.

Dok je pružana pomoć povrijeđenoj bebi i njenoj majci koja je bila u šoku, ispred Doma zdravlja okupio se veliki broj rodbine i građana.

Stanari zgrade u kojoj se desio incident i ranije su, kako saznaju “Vijesti”, upozoravali na opasnost od korišćenja tog lifta.

Bonus video: