Njega kože kao imperativ

Za dnevnu i noćnu njegu kod kuće neophodno je pravilno odabrati kremu, adekvatnu tipu kože, kako bi ona nakon nekoliko upotreba pokazala da je lice dobilo željeni sjaj.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2011. 12:18h

Kozmetika nije luksuz, već dio lične higijene. Što se ljepote tiče, ona zavisi od zdravlja cijelog organizma.

Kozmetički preparati za njegu kože kao i dekorativna kozmetika moraju biti brižljivo odabrani i ne samo zbog estetike lica i tijela, već, što je važnije, zdravlja. Oduvijek su žene imale potrebu da njeguju i uljepšavaju tijelo.

Nekada je to bilo lice, ponekada vrat i ruke, a danas čitavo tijelo. Da bi koža bila svježa i meka upotrebljavale su razne kreme.

Na tržištu imamo široku paletu preparata za sve tipove kože. No, da bi koža bila lijepa, neophodna je pravilna ishrana, higijenske navike i uredan način života.

Koža zahtijeva naročitu njegu posebno prilikom promjena godišnjih doba. Česte pojave u proljeće i ljeto su dehidracija kože i pigmentne promjene u vidu fleka.

Ovakve promjene na koži zahtijevaju upotrebu krema sa zaštitnim faktorom, kao i pudere sa posebnim oznakama koji štite kožu od štetnih uticaja zračenja. Za mlađe osobe koje imaju problema sa aknama, poželjna je konsultacija sa stručnim osobama o načinu saniranja tog problema.

Neprijatelj kože nogu i opšte tijela je i celulit. Uzroci ove neprijatne pojave su: nepravilna ishrana, nedovoljno unošenje vode u organizam, kao i nedovoljno kretanja.

Da bi uticali na eliminisanje celulita, neophodno je izmijeniti način ishrane, smanjiti masnoće, šećer, ugljene hidrate i alkohol, povećati unos vode.

Ishranu je potrebno obogatiti voćem, povrćem, ribom i posnim mesom.

Pored uobičajenih tretmana u salonu, neophodno je uvrstiti fizičku aktivnost.

Za dnevnu i noćnu njegu kod kuće neophodno je pravilno odabrati kremu, adekvatnu tipu kože, kako bi ona nakon nekoliko upotreba pokazala da je lice dobilo željeni sjaj. Upotreba dekorativne i preparativne kozmetike podrazumijeva i obazrivost zbog velike ponude lošeg sastava tih proizvoda, porijekla, kao i roka trajanja istih.

Takođe, posebnu pažnju ljeti treba posvetiti adekvatnoj zaštiti od sunca, koristeći proizvode koji imaju zaštitni faktor, poštujući tip kože.

Bonus video: