Stvar je prosta: Samostalniji ljudi češće imaju orgazme

\'Seksualno zdravlje uključuje seksualno blagostanje i seksualno uživanje\', rekla je voditeljka istraživanja Adena Galinski (Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health).
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2011. 16:54h

Zaboravite sve ono što ste čuli o tome kakvi su muškarci i žene bolji u krevetu jer su naučnici došli do novih saznanja. Ključ dobrog seksa leži u stepenu samostalnosti, samopouzdanja i empatije.

Muškarci i žene koji imaju bolju komuniciraju s ostalima i mogu razumjeti tuđe emocije više će uživati i imaće zadovoljavajući seksualni život, pokazalo je najnovije istraživanje, prenosi net.hr.

Samopouzdanje i samostalnost takođe imaju veliku ulogu kada je seksualni uživanje i zdravlje u pitanju, tvrde naučnici.

'Seksualno zdravlje uključuje seksualno blagostanje i seksualno uživanje', rekla je voditeljka istraživanja Adena Galinski (Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health).

'Način na koji partneri komuniciraju i njihova sposobnost da slošaju jedno drugo i da im je stalo do emocija i mišljenja onog drugog, mogu poprilično uticati na seksualni život', dodala je.

U istraživanju je učestvovalo 3.200 studenata između 18 i 26 godina.

Do ovih rezultata naučnici su došli proučavajući samostalnost, samopouzdanje i empatiju kod studenata. Nakon toga su u obzir uzeli i njihov seksualni život, a upoređivali su učestalost orgazama, stepen uživanja u primanju i pružanju oralnog zadovoljstva.

Između ostalog, istraživanje je pokazalo da je 87 posto muškaraca (devet od deset) imalo orgazam svaki put kada imaju seks za razliku od 47 posto žena. Osim toga, pokazalo se da muškarci puno više uživaju u pružanju oralnog seksa nego žene. 'Zapravo, ispada da su muškarci puno skloniji tome da partneriki pruže zadovoljstvo i to je velika razlika između mladih žena i muškaraca', objasnila je Adena Galinski.

Što se tiče pružanja oralnog zadovoljstva, pokazalo se da su tome sklonije osobe s većim samopouzdanjem, dok oni koji su samostalniji u životu češće imaju orgazme.

Kada je empatija u pitanju, odnosno kada je muškarac brižan i pažljiv, i partnerika će biti zadovoljnija u seksu. U poređenju sa muškarcima, istraživanje je pokazalo da su žene empatičnije, ali imaju manjak samopouzdanja.

Bonus video: