Apelacioni sud kaznio dr Nenada Vukčević na 3 mjeseca zatvora zbog primanja mita

Sud je uvažio žalbu advokata odbrane advokata Zdravka Begovića.
938 pregleda 0 komentar(a)
dr Nenad Vukčević, Foto: Luka Zeković
dr Nenad Vukčević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.06.2011. 15:36h

Apelacioni sud Crne Gore smanjio je kaznu ortopedu dr Nenadu Vukčeviću iz Podgorice, optuženom za korupciju i osudio ga na tri mjeseca zatvora.

Prvostepenom presudom krivičnog vijeća sudije Ratka Ćupića u Višem sudu u Podgorici, ortoped je osuđen na pet mjeseci zatvora zbog primanja mita od porodice sada pokojnog Emila Šahmanovića.

Apelacioni sud je uvažio žalbu advokata odbrane advokata Zdravka Begovića, te je preinačio visinu zatvorske kazne.

Prema optužnom predlogu, dr Vukčević je 16. i 17. aprila 2009. godine u Podgorici, kao ljekar specijalista ortopedije u KC Crne Gore, zahtijevao i primio poklon i to poslije operacije vratne kičme kod pacijenta, sada pokojnog Emila Šahmanovića.

Nakon završene operacije 16. aprila, kako tvrdi tužilac, dr Vukčević je na Klinici za ortopediju i traumatologiju, od porodice Šahmanović zahtijevao poklon.

Nakon završene operacije 16. aprila dr Vukčević je na Klinici za ortopediju i traumatologiju, od porodice Šahmanović zahtijevao poklon.

On je Harisu, Enisu i Elviru Šahmanoviću rekao: “Operacija je bila uspješna, ni u Americi da je rađeno ne bi bilo bolje, ja sam vas ispoštovao, nadam se da ćete i vi mene ispoštovati. Nazvaćete me sjutra oko 10 sati da se nađemo da pijemo kafu”.

Narednog dana kada su se sastali, Haris Šahmanović je dr Vukčeviću predao 500 eura, dok se ljekar nalazio u svom vozilu, navodi se u optužnom predlogu.

Za krivično djelo primanje mita za koje je Vukčević okrivljen, predviđena kazna do tri godine zatvora.

Bonus video: