Razbojnici priznali: Oteli novac i zlato, Tućija mučili elektrošokovima

Razbojnici su Tućija mučili elektrošokovima, udarali ga drškom pištolja, dok su njegova supruga, sin i kćerka kao taoci držani zaključani u jednom od toaleta
169 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Tući, Stari aerodrom, pljačka, Boss, Foto: Boris Pejović
Dragan Tući, Stari aerodrom, pljačka, Boss, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.06.2011. 11:22h

Troje od šestoro osumnjičenih za napad na Podgoričanina Dragana Tućija tokom jučerašnjeg policijskog saslušanja priznali su da su izvršili teško razbojništvo. Oni su, prema nezvaničnim informacijama, do detalja opisali kako su planirali pljačku.

Pratili su Tućija i osmatrali unutrašnjost dvorišta njegove kuće, gdje su uočili merdevine preko kojih su se, nakon što su napravili precizan plan, tokom jučerašnje pljačke popeli na balkon na prvom spratu i upali u kuću.

Razbojnici su Tućija mučili elektrošokovima, udarali ga drškom pištolja, a iz njegove porodičen kuće na Starom aerodromu odnijeli su oko 4.000 eura, izvjesnu količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Nasilnici su upali u spavaće sobe i prijetili pištoljima Tućiju i njegovoj porodici. Grubo su izvučeni iz postelja, nešto prije tri sata ujutro.

Prvi na meti napadača našao se domaćin kuće, vlasnik lanca marketa “Bos” Dragan Tući.

Prema riječima Branislava Živkovića, rukovodioca podgoričke ekspoziture za imovinske delikte, razbojnici su mu, uz prijetnju pištoljima, “lisicama” vezali ruke, a onda počeli da ga maltertiraju. Za to vrijeme njegova supruga, sin i kćerka, su kao taoci držani zaključani u jednom od toaleta.

“Oružjem su prijetili da će ugroziti život njemu ili članovima njegove familije, ukoliko im ne preda novac”, kazao je Živković.

Kako Tući u kući nije imao više novca da preda pljačkašima, dao im je oko 4.000, zlato i mobilne telefone, koje su zaplijenili, kako bi ih navodno spriječili da pozovu policiju. Potom su pobjegli kroz ulazna vrata kuće...

Osumnjičeni Dragiša S. Vukašinović (29) iz Podgorice, Rifat A. Jasavić (37) iz Podgorice, srpski državljanin Milan Lj. Stojković iz Vladiničinog Hana (26), Makedonac Dejan Krstevski (44), Danilograđani Marko M.Šaranović (27) i Jelena M. Vukašinović (23), su od ranije poznati po počinjenim imovinskim deliktima, i nalaze se u policijskom pritvoru. U subotu bi trebalo da budu privedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici.

"Vijestima" je rečeno da neki od osumnjičenih tokom saslušanja nisu krili da su očekivali da kod žrtve pronađu veću sumu novaca.

Kada im se plan djelimično izjalovio, prema informacijama Vijesti, oštećenom su dali rok do petka ujutro da se snađe za novac, koji su namjeravali da podijele.

Bonus video: