Popoviću, Kočanu i Pavloviću prijeti osoba koja se potpisuje kao Šeki Radončić

Uvrede i prijetnje imaju za cilj da Milo Đukanović izbjegne odgovornost za ratne deportacije 1992. godine.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2011. 10:52h

Milan Popović, Esad Kočan i Koča Pavlović su u posljednjih nekoliko sedmica zasuti SMS i medijskim porukama uvrjedljive i prijeteće sadržine, osobe koja se potpisuje kao Šeki Radončić i o tome su, kako se navodi u njihovom saopštenju, obavijestili i nadležne organe.

"Uvrede i prijetnje od strane agenta vladajućeg režima ne bi nas brinule, da one nijesu očigledan dio nastojanja šefa ovog režima, Mila Đukanovića, da izbjegne odgovornost za ratni zločin deportacija 1992.

Najveća politička, ali i krivičnopravna odgovornost Mila Đukanovića za ovaj zločin, u vrijeme izvršenja zločina predsjednika Vlade Crne Gore, postala je posebno aktuelna nakon (samo)optužujućeg svjedočenja krunskog svjedoka-insajdera, u vrijeme izvršenja zločina predsjednika Crne Gore, Momira Bulatovića, pred Višim sudom u Podgorici, 12. novembra 2010", navodi se u saopštenju Popovića, Kočana i Pavlovića.

Od tog momenta, navode oni, "za ovaj nezastarivi ratni zločin, Mila Đukanovića terete ne samo brojne i ozbiljne indicije, kao posredni dokazi, nego i ovaj neposredan dokaz najveće dokazne snage".

"Od ovog momenta, zahuktava se i kampanja laži, mržnje i nasilja protiv svih nas koji se borimo za kažnjavanje najodgovornijih za ovaj i druge ratne zločine".

Uvrede i prijetnje zbog kojih se oglašavaju, kako je saopšteno, "samo su mali dio te kampanje".

Oni su pozvali nadležne državne organe da konačno počnu da rade svoj posao i upozorili da ukoliko to ne čine postaju saučesnici u prikrivanju najtežeg ratnog zločina.

Pozvali su crnogorsku i međunarodnu demokratsku javnost slučaj pomno prate i adekvatno reaguju.

Bonus video: