OTKRIVENO

Zašto žene glume orgazam?

Navedeni razlozi mogu imati negativan uticaj na vezu, pa čak i van spavaće sobe.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 13:38h

Ako ste uvjereni da žene glume orgazam najčešće zato da bi zaštitile osjetljiv ego svog partnera, prevarili ste se. Naučnici su došli do novih rezultata.

Iako neke žene zbog partnera i njegovog ega glume orgazam, naučnici su zahvaljujući najnovijem istraživanju došli do saznanja da većina to radi ipak zbog svoje nesigurnosti i straha od intimnosti, piše foxnews.com.

Erin Cooper sa Univerziteta Temple tvrdi da je oko 60 posto žena koje su učestvovale u novom istraživanju priznalo da su glumile orgazam prilikom oralnog seksa, ali Erin je zanimalo i zašto.

Prije toga, važno je spomenuti da ne glume samo žene, 25 posto muškaraca takođe je priznalo da glumi orgazam.

U istraživanju koje je vodila Erin Cooper učestvovalo je 366 žena od  18 do 32 godine, a istraživanjem se pokušalo doći do informacija o njihovim seksualnim navikama u prethodnim i sadašnjim vezama i razlozima glumljenja orgazma.

Većina njih priznala je da orgazam glumi zbog sopstvene nesigurnosti kada je seks u pitanju i zbog straha od intimnosti. Mnoge su izjavile i da glume zato što žele da se seks što prije završi. Neke žene su izjavile i da glume orgazam kako bi njihovo sopstveno seksualno iskustvo bilo bolje, a dokazano je da je taj mali procenat žena i puno zadovoljniji u seksu.

'Njihovu strategiju ne bi možda ni trebalo da dovodimo u pitanje, to je samo jedan od alata za neke žene kako bi imale pozitivno seksualno iskustvo', objasnila je Erin.

'Žene koje imaju problema s ostvarivanjem intimne veze sa drugim ljudima imaju problema s postizanjem orgazma, a o tom problemu ne znamo puno. Svojim partnerima takve žene ne dopuštaju da im se približe, a takođe nijesu u stanju ni da uživaju u seksu', dodaje Erin.

Navedeni razlozi mogu imati negativan uticaj na vezu, pa čak i van spavaće sobe. Bolja komunikacija, zadobijanje povjerenja od strane partnera i intimnost, mogu da pomognu ženama da prestanu da glume orgazam.