RVANJE

Budva od sjutra domaćin Prvenstva Mediterana

Prve borbe počinju sjutra u 9.30 sati, a finala su od 19.30 časova, odmah nakon svečanosti otvaranja koja je zakazana za 18.40 časova.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 13:38h

Mediteransko prvenstvo u rvanju počinje sjutra u Budvi, a “Mediteranski sportski centar” će ugostiti najbolje rvače iz 12 zemalja.

Osim naše selekcije, prijavile su se Albanija, Ažir, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar, Francuska, Grčka, Italija, Monako, Srbija i Turska.

Prve borbe počinju sjutra u 9.30 sati, a finala su od 19.30 časova, odmah nakon svečanosti otvaranja koja je zakazana za 18.40 časova.

U olimpijskim disciplinama, grčko - rimskom i slobodnom stilču za naslove prvaka Mediterana boriće se preko 100 takmičara. Crna Gora, koja je bez tradicije u ovom sportu, ali ne i bez medalja na velikim takmičenjima će se uzdati u Vladimira Radosavljevića, bronzanog sa Mediteranskih igara u Peskari, te Predraga Stanjevića, Ivana Barca i Mirjanu Martinović, a šansu za sticanje iskustva imaće i još nekoliko mladih takmičara.

"Međunarodna asocijacija FILA je pomogla ovu organizaciju sa vrijednom opremom i tehnikom, a u međuvremenu je održan i sudijski seminar, a takmičenje će poslužiti i za sticanje zvanja. Održana je i generalna Skupština Mediteranske rvačke asocijacije, a mi ćemo ovaj šampionat iskoristiti za proboj ovog sporta u crnogorskoj javnosti. Nadamo se da će osim iskustva, naši takmičari uspjeti i do neke od medalja. No, to će biti teško, jer konkurencija je izuzetno jaka", rekao je Velimir Babović, predsjednik Rvačkog saveza Crne Gore.

I sjutra će eliminacije početi u 9.30, a finala od 19, 30, dok će se finalne borbe u nedjelju održati od 18 sati.