Tućija vezali lisicama i mučili, a porodicu držali kao taoce

Kako Tući u kući nije imao više novca da preda pljačkašima, dao im je oko 4.000, zlato i mobilne telefone, koje su zaplijenili, kako bi ih navodno spriječili da pozovu policiju
167 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2011. 14:51h

Prava dragama odigrala se jutros u cik zore u kući Podgoričanina Dragana Tućija u podgoričkom naselju Stari Aerodrom. Četvorica maskiranih i naoružanih razbojnika, preko skele koju su pronašli u dvorištu velelepne dvospratnice, popeli su se na balkon - na prvom spratu, a onda su upali u kuću.

Pljačka oko 4.000 eura, izvjesne količine zlatnog nakita i više mobilnih telefona, samo su neka od nedjela, koja su samo sat i po kasnije pripisana:

  • Dragiši S. Vukašinoviću (29) iz Podgorice
  • Rifatu A. Jasaviću (37) iz Podgorice
  • srpskom državljaninu Milanu Lj. Stojkoviću iz Vladiničinog Hana (26)
  • Makedoncu Dejanu Krstevskom (44).

Osim njih, Danilograđani Marko M.Šaranović (27) i Jelena M. Vukašinović (23), terete se da su prikrivali počinioce i pomogli im nakon izvršenog razbojništva.

Rukovodilac podgoričke Ekspoziture za imovinske delikte Branislav Živković kazao je novinarima na mjestu razbojništva da postoje čvrsti dokazi, koji nesporno ukazuju da je ova grupa izvršila brutalnu pljačku familije Tući.

Vezali ga lisicama

Nasilnici su upali u spavaće sobe i prijetili pištoljima Tućiju i njegovoj porodici. Grubo su izvučeni iz postelja, nešto prije tri sata ujutro.

Prvi na meti napadača našao se domaćin kuće, vlasnik lanca marketa “Bos” Draga Tući.

Prema riječima Živkovića, razbojnici su mu, uz prijetnju pištoljima, “lisicama” vezali ruke, a onda počeli da ga maltertiraju. Za to vrijeme njegova supruga, sin i kćerka, su kao taoci držani zaključani u jednom od toaleta.

“Oružjem su prijetili da će ugroziti život njemu ili članovima njegove familije, ukoliko im ne preda novac”, kazao je Živković.

Kako Tući u kući nije imao više novca da preda pljačkašima, dao im je oko 4.000, zlato i mobilne telefone, koje su zaplijenili, kako bi ih navodno spriječili da pozovu policiju. Potom su pobjegli kroz ulazna vrata kuće...

Razbojnici locirani za sat i po

Tačno, u tri sata ujutro Tućiji su pozvali policiju i prijavili slučaj, nakon čega su alarmirani inspektori kriminalističke policije i kompletan uniformisani sastav Područne jedinice Podgorica.

Poslije samo sat i po tim na čijem čelu je bio šef podgoričke kriminalističke policije Siniša Stojković, uspio je da locira svih šest članova razbojničke bandke, koji su se krili u iznajmljenom stanu, na četvrtom spratu stambene zgrade - broj 139, u Ulici pete proleterske, svega kilometar dalje od kuće Tućija.

Policija je u stanu pronašla ukradeni novac i nakit.

Dragan Tući i njegova porodica nijesu željeli da razgovaraju sa novinarima. Tući je, kako saznaju "Vijesti" zadobio lakše povrede.

Šestoro osumnjičenih, od kojih su neki od ranije poznati po počinjenim imovinskim deliktima, nalaze se u 48-časovnom policijskom pritvoru, nakon čega će biti privedeni sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici.

Galerija

Bonus video: