Grupa kradljivaca "operiše" u Poliklinici Kliničkog centra u Podgorici

Dio KC-a u kojem se krađe dešavaju, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, nije pod video nadzorom.
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2011. 08:30h

Građani koji u Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore čekaju u redu za pregled sve češće ostaju bez novčanika, novca, ličnih dokumenata, platnih kartica, mobilnih telefona ili drugih vrijednih stvari.

Dio KC-a u kojem se krađe dešavaju, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, nije pod video nadzorom i nema stalne radnike obezbjeđenja.

Portparolka Kliničkog centra Gorica Soković kazala je “Vijestima” da se u Poliklinici događaju povremene krađe, a da su na meti građani koji u tu ustanovu dolaze zbog dobijanja zdravstvene usluge.

Zbog toga, kazala je ona, medicinske sestre koje rade u ambulantama i služba obezbjeđenja svakodnevno upozoravaju građane da čuvaju svoje stvari.

Medicinske sestre koje rade u ambulantama i služba obezbjeđenja svakodnevno upozoravaju građane da čuvaju svoje stvari.

"Budući da se radi o otvorenom tipu zdravstvenog objekta gdje je pristup moguć svakom građaninu, nismo u mogućnosti da suzbijemo ovu pojavu. U ovakvim slučajevima građani podnose prijavu PJ Podgorica, koji dalje sprovodi operativne radnje u svojoj nadležnosti”, kazala je Soković, dodajući da iz KCCG apeluju na sve građane da obrate pažnju na ovu pojavu i da brinu o ličnim stvarima.

I drugi zaposleni u Poliklinici Kliničkog centra potvrdili su da su sve učestalije krađe novčanika i mobilnih telefona pacijenata. Krađe se, kako kažu oni, dešavaju po nekoliko dana zaredom, zatim par dana prestanu, pa opet...

Dovoljan je trenutak nepažnje...

Obično se svi opljačkani građani jave službi obezbjeđenja, a kako “Vijesti” nezvanično saznaju, jedan dio dokumenata nađe se u kantama za smeće ili okolini Kliničkog centra. Lopovi, kažu u Poliklinici najčešće za žrtve biraju starije osobe i to češće žene.

Neki od opljačkanih građana kazali su nam da i pored upozorenja medicinskog osoblja nisu uspjeli sačuvati lične stvari.

“Trenutak nepažnje dovoljan je lopovima, koji su izgleda profesionalci”, kazao nam je gospodin kojem su prije nekoliko dana ukrali novčanik dok je čekao red kod ljekara.

“Ne znam kako se neko uopšte može usuditi da starim i bolesnim ljudima zavlači ruke u torbu ili džepove. Niko od nas ne dolazi ovdje i čeka red u ovim gužvama zbog toga što ima dosta para ali izgleda njima je sve što nađu dovoljno”, ispričala je Podgoričanka, kojoj su u Poliklinici ukradeni ključevi od stana i novčanik, platne kartice i oko 100 eura...

Neki od opljačkanih građana kazali su nam da i pored upozorenja medicinskog osoblja nisu uspjeli sačuvati lične stvari

Ekipa “Vijesti” juče je bila u Poliklinici KC-a gdje je zatekla Milivoja Markovića i Milenka Milutinovića, koji je bio upoznat s krađama.

“Najčešće kradu u dijelu gdje građani čekaju kako bi preuzeli nalaze krvi”, kazao je Milutinović i dodao da je njegovom šuri prije davdesetak dana ukraden novčanik dok je čekao nalaze.

Galerija

Bonus video: