ZANIMLJIVI SAVJETI

Naučite da izbjegnete nevjeru

Zaštitite svoju vezu i brak tako što ćete sve probleme rješavati kod kuće. Ako morate s nekim drugim razgovarati o problemima u braku, neka to bude osoba koja je ne samo vaš prijatelj nego i osoba koja podupire instituciju braka.
0 komentar(a)
27.03.2019. 13:37h

Nevjera se nikad ne događa planirano. Rijetko je neko napravi svjesno i namjerno, a kada dođe do situacije u kojoj bi mogla da se dogoditi već je kasno za povlačenje. Nevjera se može spriječiti samo ako unaprijed mislite o njoj i ne dopuštate je uopšte kao opciju.

Kako biste je izbjegli trebali biste se pridržavati slijedećih savjeta.

1. Postavite čvrste zidove – to ne znači da kod kuće sve prozore trebate pozatvarati, ali čuvajte svoju privatnost, posebno od onih koji bi je mogli ugroziti. Za njih podignite visoke zidove!

2. Važno je shvatiti da je i posao «opasna zona». Nikako nemojte uvijek ići na pauzu ili piće poslije posla samo sa jednom istom osobom. Posebno, ako poslovno putujete, nemojte se sa saradnikom nalaziti u sobi. Sve što trebate dogovorite u baru ili restoranu.

3. Izbjegavajte emocionalnu intimnost s atraktivnim osobama koje bi mogle biti dobra alternativa vašem partneru. Oduprite se porivu za spašavanjem slomljenih srca jer bi oni mogli ugroziti vaše.

4. Zaštitite svoju vezu i brak tako što ćete sve probleme rješavati kod kuće. Ako morate s nekim drugim razgovarati o problemima u braku, neka to bude osoba koja je ne samo vaš prijatelj nego i osoba koja podupire instituciju braka. Ako je to neko ko prezire brak kao takav sigurno nećete dobiti objektivno mišljenje.

5. Držite se podalje od starih ljubavi! Ako znate da će na nekakvom okupljanju biti i neko od vaših bivših, obavezno sa sobom povedite partnera. A ako vam vaš brak išta znači dvaput razmislite prije nego što odete na piće s nekim takvim. To je nešto što svakako treba izbjegavati. Bez obzira koliko star nikad ne znate kad se ljubavni plamen može ponovno upaliti.

6. Postavite sebi jasnu granicu koju ne smijete preći s internet prijateljima. Najbolje bi bilo pričati o njima i s partnerom, kako oni ne bi postali nešto tajno.

7. Potrudite se da vaše društvo bude potpora braku. Okružite se s prijateljima koji su u srećnom braku i ne misle kako je dozvoljeno zezati se okolo. Ukoliko se budete više družili s ljudima koji imaju otvorene veze veća je vjerovatnost da ćete i vi početi o tome razmišljati i da će vam to postati normalno. To ne znači da trebate izbjegavati one koji nisu u braku nego one koji imaju drugačije mišljenje o odnosima u vezi i braku.