Budvanka poslala prigovor zbog čestih poziva policije u vezi sa ubistvom Bećirovića

Naime, čini se da inspektori nikako međusobno ne sarađuju, pa su pojedini građani nakon date izjave još nekolika puta pozivani telefonom.
0 komentar(a)
Ubistvo Dragan Bećirović, Foto: Savo Prelević
Ubistvo Dragan Bećirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.06.2011. 08:39h

Budvanka S. R. poslala je juče prigovor istraživaču kršenja ljudskih prava Aleksandru-Saši Zekoviću, kojem je pojasnila da je policija u Budvi nekoliko puta pozivala na informativni razgovor tokom istrage ubistva biznismena Dragana Bećirovića, samo zato jer je u noći ubistva razgovarala mobilnim telefonom.

Ona je u jučerašnjem pismu, koje je dostavila i redakciji “Vijesti”, objasnila da nema nikakve veze sa ubistvom niti zna nešto o tome, ali da je i pored toga nekoliko puta pozivana na informativni razgovor kao i da joj je u policiji uzet i uzorak za DNK analizu.

“Budvanski inspektori i dalje pozivaju ljude koji su te večeri imali bilo kakvu telefonsku komunikaciju da dođu u njihove prostorije i daju izjave u vezi sa slučajem. No, pored izjava, kraćih ili dužih zadržavanja, inspektori, bez naloga za to, ispitanicima uzimaju i DNK uzorke u cilju pronalaženja počinioca ubistva. Reklo bi se da profesionalno obavljaju svoj posao da medalja nema i drugu stranu.

Naime, čini se da inspektori nikako međusobno ne sarađuju, pa su pojedini građani nakon date izjave još nekolika puta pozivani telefonom. To je bio i slučaj sa mnom”, pojasnila je ova Budvanka, koja je policiji tokom prvog dolaska 1. maja ove godine, kazala da je u noći ubistva bila u gradu i imala telefonsku komunikaciju.

Za S. R. je šokantno da je policijskim inspektorima dostupna kompletna telefonska komunikacija, pitajući se gdje je tu pravo na privatnost crnogorskih građana.

“Tokom tog saslušanja oduzeti su mi telefoni pri ulasku u zgradu policije. Ubijenog Bećirovića nisam poznavala i apsolutno nikakve veze nisam imala sa njim i njegovim saradnicima. Takođe, u trenutku kada se ubistvo desilo, nalazila sam se u stanu i spavala sam. Dala sam izjavu inspektoru, a nakon toga uzet mi je i uzorak DNK koji je proslijeđen na analizu, bez naloga za to a uz objašnjenje da je to redovna procedura i da im je naloženo da svakom ispitanom moraju uzeti DNK”, navela je ona.

I pored tog prvog, kako kaže, veoma iscrpnog informativnog razgovora, ova Budvanka je imala još nekoliko poziva policijskih službenika, a sve u vezi sa ubistvom budvanskog biznismena.

Za mjesec dana ona je imala, kako navodi, još tri telefonska poziva u kojima je inspektorima pojasnila da ona više neće dolaziti u policiju, jer je prvi put rekla sve što ima i da je ostave na miru.

“Sigurna sam da nikome nije prijatno kada dobije poziv iz policije, pogotovo ako su ovako učestali. Ne smatram to normalnom pojavom jer nisam niti policijski službenik niti njihov doušnik da bi me mogli pozivati kad god žele”, navela je ona u prigovoru, koji je dostavila Saši Zekoviću.

Biznismen Dragan Bećirović ubijen je u noći između 10. i 11. aprila ove godine ispred svoje zgrade u Budvi, a policija je od tada privela preko 8.000 ljudi na informativne razgovore. Osim toga, prema saznanjima “Vijesti”, policija je na razgovor pozivala sve koji su u noći ubistva u Budvi imali telefonsku komunikaciju ili bi možda nešto mogli da znaju o tom zločinu. Osim što je pozivala na razgovore policija je od ispitanika do sada uzela preko 700 uzoraka za DNK analizu.

Bonus video: