Osnovni sud

Odbijena žalba advokata Mihaila Jovovića

Optužnica tereti Miljana Mugošu da je 5. avgusta 2009. ispred nekadašnjeg lokala “Art” na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog teško povrijedio glavnog urednika “Vijesti”
62 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Jovović, Foto: Arhiva Vijesti
Mihailo Jovović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.06.2011. 17:26h

Vijeće podgoričkog osnovnog suda odbilo je prigovor koji je nakon podizanja optužnice protiv glavnog i odgovornog urednika "Vijesti" Mihaila Jovovića podnio njegov advokat Branislav Lutovac, javlja televizija "Vijesti".

Portparol Osnovog suda Ibrahim Smailović rekao je da će odluka o odbijanju prigovora kao neosnovanog biti sjutra dostavljena strankama.

Tužilaštvo je protiv Jovovića optužnicu podiglo u maju, kao i protiv Miljana Mugoše, sina gradonačelnika Podgorice dr Miomira Mugoše, nakon incidenta u avgustu 2008. godine kada su otac i sin Mugoša napali Jovivića i fotoreportera "Vijesti" Borisa Pejovića, koji je fotografisao gradonačelnikov nepropisno parkiran automobil.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je Osnovnom sudu optužnicu protiv glavnog i odgovornog urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića i sina gradonačelnika Podgorice Miljana Mugoše.

Optužnica tereti Miljana Mugošu da je 5. avgusta 2009. ispred nekadašnjeg lokala “Art” na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog teško povrijedio glavnog urednika “Vijesti”.

Tužilaštvo ga tereti da je u tom incidentu udario Jovovića kojem je nakon toga pukla bubna opna, zbog čega je nekoliko dana kasnije i operisan.

Za to krivično djelo predviđena je kazna do 5 godina zatvora na osnovu "člana 151, stav 1 Krivičnog zakonika".

Jovović se tereti za nanošenje lakše tjelesne povreda Draganu Radonjiću, vozaču gradonačelnika Miomira Mugoše u incidentu kada je on sa sinom Miljanom nasrnuo na ekipu “Vijesti”.

Jovoviću se na teret ne stavlja osnovni oblik nanošenja lakših tjelesnih povreda, već “kvalifikovani oblik”, za koji se goni po službenoj dužnosti , jer je povreda nanešena nekim sredstvom. Kako “Vijesti” saznaju, u optužnici stoji da se tereti za djelo iz “člana 152, stav 2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika”.

U krivičnom zakoniku, stav 1, stoji da ko drugog lako tjelesno povrijedi ili mu zdravlje lako naruši kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Međutim, u stavu dva, koji se Jovoviću stavlja na teret, piše da “ako je takva povreda nanesena oružjem, opasnim oruđem ili drugim sredstvom podobnim da tijelo teško povrijedi ili zdravlje teško naruši” kazniće se kaznom do tri godine zatvora.

Preporučujemo za Vas