Saznajte koji je najbizarniji razlog za razvod braka

Ako jedan od partnera, najčešće muž, potroši 45 minuta na putovanje od posla do kuće, kući će stići preumoran i neće imati volje ni motiva da bilo šta uradi ili pomogne.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2011. 15:39h

Postoje mnogi (ne)opravdani razlozi za propast brakova, no jedan od zanimljivijih i pomalo bizarnih je udaljenost koju svakodnevno morate prevaliti do posla. O čemu se zapravo radi?

Ako jedan od partnera, najčešće muž, potroši 45 minuta na putovanje od posla do kuće, kući će stići preumoran i neće imati volje ni motiva da bilo šta uradi ili pomogne. Tako dolazi do sukoba, svađa, pa čak i razvoda, prenosi net.hr.

Istraživanje sprovedeno u Švedskoj pokazalo je da je svakodnevno putovanje na relaciji posao – kuća pokazatelj kakav ćete imati brak.

Prevelika udaljenost ili često stajanje u saobraćaju dovodi do čak 40 veće vjerovatnosti za razvod, a rizik je najveći prvih nekoliko godina braka.

Voditelji istraživanja to objašnjavaju činjenicom da je u porodicama u kojima muškarac radi daleko od kuće, žena često prisiljena da radi manje kvalitetan posao, kako bi bila bliže kući, što znači i manje novca, ali i nosi veću odgovornost za djecu i porodicu.

Bonus video: