igre malih zemalja

Drugo zlato za Slađanu Perunović

Nakon što je drugog dana nadmetanja bila najbrža na 10.000 metara, danas je slavila i na duplo kraćoj stazi, u vremenu 17 minuta, 39 sekundi i 70 sekundi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2011. 22:07h

Na 14. Igrama malih zemalja Evrope u Lihtenštajnu, svoje debitantsko učešće Crna Gora je završila sa četiri zlatne, te po dvije srebrne i bronzane medalje.

Najuspješnija crnogorska takmičarka bila je atletičarka Slađana Perunović sa dva zlatna odličja. Nakon što je drugog dana nadmetanja bila najbrža na 10.000 metara, danas je slavila i na duplo kraćoj stazi, u vremenu 17 minuta, 39 sekundi i 70 sekundi. Iza sebe je za više od devet sekundi ostavila Mari Lizu Bezinu sa Malte.

Odbojkaši su potvrdili zlato posljednjeg dana, pošto su slavili protiv Islanda sa 3:0 (25:16, 25:15, 25:14).

Puno razloga za zadovoljstvo ima i stonoteniser Irfan Čekić, koji je nakon dvije bronze u timu i dublu, danas u pojedinačnom nastupu osvojio srebro. Bolji od njega u finalu je bio najstariji učesnik, ali i prvi favorit iz Luksemburga, Trajan Ciocu.

Uz Perunović i odbojkaše, zlato je osvojila skakačica u vis Marija Vuković, srebro je u bacanju diska osvojio Danilo Ristić, dok je Čekić sa Lukom Bakićem osvojio još dvije bronze.