Za blistav i privlačan dekolte

Prvi znaci starenja na dekolteu prmjećuju se na trokutu između ključnih kostiju i početka gradi.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2011. 09:49h

Elastičnost dekoltea zavisi od elastičnosti krvnih žila na koži. Da se koža ne bi prerano umrtvila, mora biti dobro prokrvljena i vrlo dobro opskrbljena s hranjivim sastojcima.Prvi znaci starenja na dekolteu prmjećuju se na trokutu i zmeđu ključnih kostiju i početka gradi.

Koža postaje zadebljana, neravna i suva, a prvo se pojavljuju ravne bore koje kasnije prelaze u ispresijecane. Za to nijesu krive samo godine već i tretmani odstranjivanja stomaka, UV zračenje, trudnoća, slabo održavanje i nedostatak njege.

Ne čini samo atrofična i suva koža dekolte manje atraktivnim. Klijentkinje s masnom kožom često se žale na nečistu kožu koja se pojavljuje na tom dijelu.

Osim toga sve više i više žena odlučuje se za povećavanje grudi.

Nakon tog zahvata koža mora nositi veću težinu. Da bi dekolte ostao lijep, potrebna je redovna njega.

U sezoni kojom počinje boravak na otvorenom potrebno je uraditi specijalne tretmane za bistu i dekolte, pokrenuti sve funkcije kože. Piling, masaže, maske i pakunzi djeluju na ukupan krvotok, a time i na regeneraciju kože.

Tokom trajanja cijele serije tretmana vrlo je važan kućni dio njege.Potrebno je kožu nježno izmasirati, zatim naizmjenično istuširati hladnom i toplom vodom kako bi se popravila cirkulacija.

Završni mlaz mora biti hladna voda. Preko dana i tokom noći kožu je potrebno njegovati kremama, gelovima, serumima namijenjenim za njegu dekoltea.

Bonus video: