TRIČAVIH 4.500 EURA

Rudnik plaćao servis oduzetog BMW-a koji je vozio načelnik u Pljevljima

Rukovodilac pljevaljske Područne jedinice Darko Ćorac je našao sponzore, koji su prošle godine isprsili nekoliko hiljada eura za servisiranje ukradenog BMW-a X5
160 pregleda 0 komentar(a)
BMW X-5, Foto: Savo Prelević
BMW X-5, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.06.2011. 08:28h

Vožnja oduzetih luksuznih automobila, koje duže pojedine starješine policije, nije besplatna.

Kao što je poznato, njihov servis jako je skup, a za najmanji kvar treba izdvojiti par stotina, a nekad čak i hiljade eura. I to neko mora da plati - Uprava policije ili sponzori njenih rukovodilaca!

Kako se menadžment Uprave policije, odnosno Sektor za ljudske resurse, pravna pitanja, telekomunikacione i informacione sisteme na čelu sa Dragoslavom Minićem, nosi sa takvim troškovima, najbolje se vidi iz nekoliko računa za izvršene opravke ukradenih “mezimaca”, čije kopije posjeduju “Vijesti”.

Da ne bi stavljao u trošak matičnu službu, rukovodilac pljevaljske Područne jedinice Darko Ćorac je našao sponzore, koji su prošle godine isprsili nekoliko hiljada eura za servisiranje ukradenog BMW-a X5 (BD AG161), sa brojem šasija LW17164.

Riječ je o automobilu, koji je prije nekoliko godina oduzet u Petrovcu, uz obrazloženje da je ukraden u inostranstvu.

Prema fakturama ovlašćenog servisera “MP auto”, kompanija “Rudnik uglja”, čiji je predsjednik borda direktora Predrag Bošković, a izvršni direktor Vuk Roćen, u tri navrata je prošle godine plaćala opravke BMW-a, koji je u to vrijeme koristio Ćorac.

Opširnije u štampanom izdanju

Preporučujemo za Vas