Srebro za atletičara Ristića, odbojkaši dva seta od zlata

Ristić je do odličja došao hicem u posljednjoj, šestoj seriji, sa rezultatom 45 metara i 98 centimetara.
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Www.liegames2011.li
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Www.liegames2011.li
Ažurirano: 03.06.2011. 22:20h

Crnogorski atletičar Danilo Ristić osvojio je danas srebrnu medalju u bacanju diska na Igrama malih zemalja Evrope u Lihtenštajnu. On je do odličja došao hicem u posljednjoj, šestoj seriji, sa rezultatom 45 metara i 98 centimetara.

Zlatno odličje pripalo je Parelisu Apostolosu, koji je pobijedio sa rezultatom 59,73 metra. Bronzano odličje osvojio je Davidson Orna, koji je disk bacio 45,67 metara.

Plasman u polufinale izborio je stonoteniser Irfan Čekić. On je u četvrtfinalu savladao reprezentativnog kolegu Luku Bakića 3:1.

Naredni rival biće mu Kipranin Jane Mariusa, koji je na premijeri, u ekipnoj konkurenciji, bio uspješniji (3:1).

Bakić je među osam stigao sa tri pobjede u grupnoj fazi, a Čekić sa dvije i jednim porazom.

U četvrtfinalu zaustavljena je Sunčica Rogić, koja je u grupnoj fazi ostvarila dvije pobjede i poraz.

Novu pobjedu ostvarili su odbojkaši i napravili krupan korak ka zlatnoj medalji.

Izabranici selektora Ivana Joksimovića savladali su večeras Luksemburg 3:0 (25:21,25:16, 25:13). Luksemburg je do ovog kola bio neporažen.

Odbojkašima su potrebna dva seta u sjutrašnjem duelu sa Islandom (12) da bi i teoretski osigurali zlato, bez obzira na rezultat meča između Kipra i Luksemburga.

"U našoj igri sve je funkcionisalo na najvećem nivou, što nam daje za pravo da optimistički gledamo u buducnost kada je ova selekcija u pitanju. Ovom pobjedom napravili smo veliki korak ka zlatu, ali ne i posljednji jer nas očekuje i utakmica sa Islandom koju moramo odigrati na istom nivou", rekao je Ivan Joksimović.

Bonus video: