Zoran Bulatović sa umišljajem ubio Sašu Pejanovića?

Bulatović je kazao da još psihički nije spreman da iznese odbranu, da je slabo spavao od kada je hicem usmrtio svog komšiju Pejanovića, te je nastavio da se brani ćutanjem.
456 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo, sasa pejanovic, Foto: Luka Zeković
ubistvo, sasa pejanovic, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.06.2011. 20:24h

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović donio je rješenje da se sprovede istraga protiv Zorana M. Bulatovića (40), policijskog inspektora Odsjeka za zaštitu svjedoka, zbog osnovane sumnje da je ubio boksera Aleksandra-Sašu Pejanovića (37).

Prije nego je sudija donio odluku, Bulatović je ponovo saslušan, po zahtjevu višeg državnog tužioca, u prisustvu svog branioca advokata Zdravka Begovića.

Kako saznajemo, policijski inspektor je kazao da još psihički nije spreman da iznese odbranu, da je slabo spavao od kada je hicem usmrtio svog komšiju Pejanovića, te je nastavio da se brani ćutanjem. I na prvom pojavljivanju u sudu, kada je saslušavan po krivičnoj prijavi 1. juna, Bulatović se branio ćutanjem.

U rješenju za sprovođenje istrage piše da je Zoran Bulatović osumnjičen da je 30. maja 2011. godine oko 14,30 časova, nakon kraće prepirke hicem ispaljenim iz pištolja “glok 17” sa umišljajem usmrtio Pejanovića u bašti ugostiteljskog objekta “Lido” na Bulevaru Save Kovačevića 147 u Podgorici.

Osumnjičeni Bulatović je prišao Pejanoviću, koji je sa svojim društvom sjedio u navedenom lokalu. Nakon kraće sa Pejanovićem, osumnjičeni je iza pojasa izvadio pištolj kalibra devet milimetara i ispalio hitac u grudi Pejanovića, od kojeg je preminuo.