Ročište 10. juna

Miličković predao žalbu Ministarstvu finansija zbog eskproprijacije

Miličković tvrdi da mu je imanje ilegalno oduzeto i da mu novac za eksproprijaciju neće biti isplaćen.
0 komentar(a)
Hapšenje Tamare Miličković, Foto: Luka Zeković
Hapšenje Tamare Miličković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.06.2011. 14:44h

Vlasnik sporne parcele na zaobilaznici Vasilije Miličković predao je žalbu Ministarstvu finansija na postupak eksproprijacije njegove imovine, a predsjednik Upravnog suda Branislav Radulović mu je rekao da će zakazati ročište oko 10 juna.

Prije par dana podgorička Uprava za nekretnine je priznala i ispravila grešku u rješenju i zaključku o eksproprijaciji u vezi sa nazivom njegove firme, koja je i bila predmet eksproprijacije.

Kako kaže Miličković, potrebno je izmijeniti i Predlog za eksproprijaciju, jer se u ovom dokumentu ne pominje ni njegova, ni nepoznata firma kao predmet eksproprijacije.

" Iz neprava nema prava. Nemam dilemu oko toga da će kompletan postupak na Upravnom sudu biti poništen" rekao je Miličković.

Miličković tvrdi da mu je imanje ilegalno oduzeto i da mu novac za eksproprijaciju neće biti isplaćen.

On je istakao da je danima upozoravao sudske i tužilačke organe da se ne radi o eksproprijaciji imovine njegove firme već fantomske, i izrazio sumnju da je novac već isplaćen na žiro-račun njemu nepoznate firme, čime je izvršena pljačka.

Prethodnog mjeseca Miličkovići su četiri puta privođeni na imanju, jer su ometali radove na završetku zaobilaznice. Na Sudu za prekršaje Miličković je dobio kaznu od 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 2.900 eura za ometanje javnog reda i mira.

Preporučujemo za Vas