Mladići osumnjičeni da su skrnavili grobove i prodavali biste

Policija sumnja da su I.G, R.M. i M.M., po prethodnom dogovoru, 30. maja došli do starog gradskog groblja, sa namjerom da otuđe bronzane biste da bi ih kasnije prodali
205 pregleda 0 komentar(a)
nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.06.2011. 19:49h

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv I.G.(20), R.M. (19) i M.M. (26) iz Nikšića, zbog sumnje da su počinili krivična djela - povreda groba i teška krađa.

Protiv D.K. (53), takođe iz Nikšića, podnijeta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje.

“Postupajući po prijavama građana od 1. juna, u kojima se navodi da su sa gradskog groblja u Nikšiću proteklih dana otuđene dvije bronzane biste sa porodičnih grobnica izvršili provjere navoda, obišavši mjesto izvršenja krivičnih djela, kao i otpad sekundarnih sirovina 'Fero cash' - vlasništvo D.K. iz Nikšića. Na otpadu su pronađeni djelovi izlomljenih predmetnih bista, kao i još jedne biste za koju se u tom momentu nije znalo odakle je otuđena. Pronađeni djelovi bista su oduzeti, uz potvrdu”, navodi se u saopštenju policije.

Policija sumnja da su I.G, R.M. i M.M., po prethodnom dogovoru, 30. maja došli do starog gradskog groblja, sa namjerom da otuđe bronzane biste da bi ih kasnije prodali.

Oni su potom, kako se sumnja, skinuli bronzane biste sa metalnih ankera, a zatim ih stavili u vozilo kojim su došli.

Nakon izvršenog krivičnog djela odvezli su se do mjesta Kunovo i biste sakrili u grmlje pored puta, gdje su se poslije nekoliko dana vratili i sa čekićem ih izlomili.

Upakovali su ih u jutane džakove. Nakon toga, kako se sumnja, D.K. je od njih otkupio biste i dao im 230 eura, koje su podijelili.

Bonus video: