Advokati Armstronga traže izvinjenje televizijske emisije

U pismu predsjedniku televiziji CBS i izvršnom producentu "60 minuta", advokat Eliot Piters naveo je da je segment emisije emitovane 22. maja o Armstrongu napravljen na osnovu laži
77 pregleda 0 komentar(a)
Armstrong, Foto: BETA
Armstrong, Foto: BETA
Ažurirano: 01.06.2011. 22:18h

Advokati Lensa Armstronga zatražili su javno izvinjenje od autora emisije "60 minuta" nakon što je jedna laboratorija iz Švajcarske negirala navode da je taj američki biciklista bio pozitivan na doping 2001. godine.

U pismu predsjedniku televiziji CBS i izvršnom producentu "60 minuta", advokat Eliot Piters naveo je da je segment emisije emitovane 22. maja o Armstrongu napravljen na osnovu laži, i optužio je mrežu za aljkavi novinarski rad.

"U hladnom jutarnjem svijetlu, vaša priča je ili izuzetno štrokava i lažna, do mjere da je bila bezobzirna i neprofesionalna, ili je opaki niski udarac. U bilo kom slučaju, tražimo kategoričko izvinjenje", navodi se u pismu.

Nekadašnji timski drugar bicikliste, Tajler Hamilton rekao je u tom dijelu emisije da mu je Armstrong priznao da je u pripremama koristio EPO u Trci kroz Švajcarsku, koja je predhodila Tur d' Fransu.

Hamilton je rekao da je Međunarodna biciklistička unija pomogla Armstrongu da sakrije pozitivan test.

Šef švajcarske antidoping laboratorije Martijal Saugi negirao je sve te optužbe i rekao da u tadašnjem Armstrongovom uzorku nisu pronađeni visoki nivoi EPO-a.

Armstrong je često poslije penzije optuživan da je koristio doping. On je negirao bilo kakvo korišćenje nedozvoljenih sredstava i nikada nije bio pozitivan na testovima.

Bonus video: