Roditelji đaka otrovanih u Čanju za svako dijete traže po 5.000 eura odštete

Roditelji su ogorčeni postupcima vlasnika vile, koji, kako tvrde, nijednom nije nazvao da pita za zdravlje djece
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 18:38h

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ odlučila je da se pridruži tužbi 103 roditelja đaka koji su se otrovali u Čanju, protiv vlasnika hotela „Lara“ Vasilija Gvozdenovića.

Naime, na sastanku Savjeta roditelja sa Upravom škole dogovoreno je da krivičnu prijavu protiv Gvozdenovića podnesu zajedno, a direktor škole Dragoje Radonjić je obećao da će im dostaviti svu potrebnu dokumentaciju.

Advokat nezadovoljnih roditelja Vladan Bojić rekao je „Vijestima“ da će tražiti 5.000 eura po djetetu.

Roditelji su ogorčeni postupcima vlasnika vile, koji, kako tvrde, nijednom nije nazvao da pita za zdravlje djece

„Gvozdenović misli da je time što je dao dva otkaza završio priču, ne on će morati da plati za štetu“, naveo je Bojić.

On je dodao da će tužba biti spremna i procesuirana do ponedeljka.

"Svaka šteta se plaća"

Roditelji su ogorčeni postupcima vlasnika vile, koji, kako tvrde, nijednom nije nazvao da pita za zdravlje djece koja su “iz njegove kuće skoro polumrtva izbjegla”. Oni tvrde da nigdje u hotelu nije bilo natpisa da se voda sa česme ne smije koristiti za piće, a da je jedini vidljivi natpis bio: “Svaka šteta se plaća”.

“Njegovi konobari su donosili djeci u bokalima takvu vodu za piće, prali posuđe sa takvom vodom, djeca prala ruke i zube sa takvom vodom i jela hranu koju su pripremali njegovi zaraženi radnici”, navodi se u saopštenju roditelja.

Iz Sanitarne inspekcije ranije je saopšteno da su se đaci otrovali zbog bakterije na rukama i rukavicama dvoje zaposlenih u hotelu i zbog neispravnosti vode.

Tokom epidemiološkog ispitivanja utvrđeno je da je bris daske na kojoj se pripremala salata neispravan zbog prisustva bakterija, što ukazuje na nehigijensko postupanje, ali i da je hrana u “Lari” bila ispravna.

Bonus video: