Marija Vuković i Slađana Perunović osvojile zlato

Iako je prva, istorijska medalja Crne Gore na debitantskom učešću, bronza stonoteniskog tima, Irfan Čekić-Luka Bakić, naše junakinje na 14. Igrama malih zemalja su atletičarke.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 19:18h

Iako je prva, istorijska medalja Crne Gore na debitantskom učešću, bronza stonoteniskog tima, Irfan Čekić-Luka Bakić, naše junakinje na 14. Igrama malih zemalja u Lihtenštajnu su atletičarke.

Prvo je danas skakačica u vis, Marija Vuković za Crnu Goru na ovom takmičenju osvojila prvo zlato, i to bez problema sa preskočenih 186 centimetara, dok je srebro pripalo Kipranki Leontiji Kalenu sa devet centimetara nižom visinom.

Potom je ulogu favoritkinje u finalu na 10.000 metara opravdala i Slađana Perunović, koja je zlato uzela u vremenu 36 minuta i 48 stotinki, što je za 51,38 sekundi bilo brže od srebrne Maltežanke Marije Lize Bezine. Perunović je nepunih 35 sekundi trčala sporije od ličnog rekorda.

A Čekić i Bakić su nakon drugog mjesta u Grupi B, sa 3:2 poraženi u polufinalu timskog nadmetanja od Luksemburga, pa su se morali zadovoljiti bronzanim medaljama.

Nakon što su u prvom kolu savladali branioca titule, Kipar sa 3:1, crnogorskim odbojkašima je današnji duel sa San Marinom bio samo zagrijavanje - izabranici Ivana Joksimovića si slavili 3:0 (25:18, 25: 15, 25:14). Odbojkaši sjutra (18 časova) igraju sa Andorom.

Bonus video: