Budva dočekuje 200 boraca

Najbolji rvači iz zemalja sredozemlja od 10. do 12. juna boriće se u Budvi za naslov prvaka Mediterana. Izvjesno je da će u Mediteranskom sportskom centru nastupiti borci iz 16 zemalja
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 12:16h

Najbolji rvači iz zemalja sredozemlja od 10. do 12. juna boriće se u Budvi za naslov prvaka Mediterana. Iako je prijavljivanje u toku, izvjesno je da će u Mediteranskom sportskom centru nastupiti borci iz 16 zemalja.

- U olimpijskim disciplinama rvanja, slobodnom i grčko - rimskom stilu prijavilo se 186 takmičara, što je izuzetan broj i garant kvalitetnog nadmetanja. I ne samo to, ovo takmičenje je i prilika da naši takmičari u svojoj zemlji stiču međunarodno iskustvo, pošto je ovaj olimpijski sport u povoju u Crnoj Gori. Uporedo sa takmičenjem, biće održan i sudijski seminar na kojem će prva zvanja moći da dobiju crnogorski kandidati za sudije, kao i Skupština Mediteranske rvačke asocijacije. Osim standardnih crnogorskih reprezentativaca, Vladimira Radosavljevića, Predraga Stanjevića, Ivana Barca i Mirjane Martinović, imaće priliku da sakuplja iskustvo još nekoliko domaćih nada. Nadamo se i da će u narednom periodu biti novca i da naši takmičari učestvuju u kampovima pod pokroviteljstvom FILE - kazao je Velimir Babović, predsjednik Rvačkog saveza Crne Gore.

Konferenciji za novinare su osim Babovića, prisustvovali i tehnički organizator Ranko Vukotić, i koordinator u Organizacionom odboru Danijela Lukšić.

- Zahvalni smo međunarodnoj asocijaciji FILA na vrijednoj donaciji u opremi i tehnici za organizopvanje ovog šampionata, a nadamo se da neće izostati ni pomoć Ministarstva prosvjete i sporta, COK -a i opštine Budva. Ova opština je prepoznata kao uspješan organizator Svjetskog prvenstva u rvanju na pijesku prošle godine, pa je porastao i ugled RSCG u FILA, koja je pokazala veliku spremnost da pomogne u razvoju ovog sporta u Crnoj Gori. Naravno, prepoznala je i želju i akcije Saveza koji čini sve na popularizaciji i omasovljenju ovog sporta - zaključio je Vukotić.

Bonus video: