Fetelu pobjeda, Hamilton sa devete pozicije do podijuma

0 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.04.2018. 17:22h

Vozač Ferarija, Njemac Sebastijan Fetel slavio je i u drugoj trci ove sezone u Formuli 1. On je danas za Veliku nagradu Bahreina iskoristio prednost pol pozicije, ali i podatak da je njegov najveći konkurent, Britanac Luis Hamilton u Mercedesu krenuo sa devete pozicije.

Ipak, drugi vozač Mercedesa, Valteri Botas je uspio da napravi pritisak Njemcu, i učini trku interesantnom. Naročito u 57. krugu, pošto su Fetelove meke gume bile prilično istrošene.

Njemac je ipak uspio da odbije napad i slavi ispred Botasa i Hamiltona, koji je rizičnom vožnjom uspio da zasluži podijum.

U tome mu je pomogla, doduše, i greška u Ferarijevom boksu, pa je Kimi Raikonen morao odustati, kao i kvar na bolidu Danijela Rikarda i incident Maksa Ferstapena, pa oba vozača Red Bula nijesu završila trku.

Četvrti je bio Francuz Pjer Gasli u Toro Rosu, a Bahrein će ostati upamćen i po prva dva boda Markusa Eriksona u Zauberu.

U generalnom poretku vozača vodi Sebastijan Fetel sa 50 bodova, drugi je Luis Hamilton sa 33, a treći Valteri Botas sa 22.

Bonus video: