Odloženo suđenje novinaru "Vijesti", Glendža nije došao

U prethodna dva postupka Adrović je oslobođen optužbi, ali je Viši sud ukinuo presude zbog procesnih formalnosti.
189 pregleda 0 komentar(a)
samir adrović, Foto: Vesko Belojević
samir adrović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.05.2011. 20:49h

Proces protiv novinara "Vijesti" Samira Adrovića po tužbi za klevetu za klevetu Sretena Glendže odgođen je zbog nedolaska tužioca. Sudija podgoričkog Osnovnog suda Zoran Šćepanović kazao je da je Glendža obavijestio sud dan ranije da iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da pristupi pretresu.

Glendža je tužbu podnio 23. novembra 2007. godine zbog teksta objavljenom u “Vijestima” 30. avgusta te godine pod naslovom “Šef kriminalistike osumnjičen za ratni zločin”.

U prethodna dva postupka Adrović je oslobođen optužbi, ali je Viši sud ukinuo presude zbog procesnih formalnosti.

Adrović je ranije ponovio da se “apsolutno ne oseća krivim”, te da tužioca nije oklevetao, niti je imao namjeru to da uradi.

On je kazao da je istog dana kada je objavljen sporni tekst tada Viši državni tužilac Ranka Čarapić u dnevniku potvrdila da je podnijeta prijava, kao i da je istraga na osnovu te prijave počela mjesec dana prije objavljivanja teksta.

Iako je, tokom ispitivanja sudije Šćepanovića, Glendža odgovorio da jeste podnijeta prijava, kao i to da se u njoj dovodi u vezu sa ratnim zločinom, on je i dalje tvrdio da je tekst neistinit, kao i to da je njegovo lično pravo važnije od prava javnosti da se informiše.

Bonus video: