Bulatović rekao da mu je žao što je ubio Sašu Pejanovića

Pejanovića je metak pogodio u grudi i bio je smrtonosan, uprkos višeminutnim pokušajima, ljekari nijesu uspjeli da ga ožive.
389 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 09:19h

U Višem sudu je završeno saslušanje policijskog inspektora Odsjeka za zaštitu svjedoka Zorana Bulatovića (41), osumnjičenog da je jednim hicem iz službenog pištolja “glok” usmrtio komšiju Aleksandra-Sašu Pejanovića (37).

Kako “Vijesti” saznaju, Bulatović je izjavio da psihički nije sposoban da iznese odbranu pa se brani ćutanjem.

Bulatović je saslušavan u prisustvu sudije za istragu Radomira Ivanovića, zamjenice Višeg državnog tužioca Lepe Medenice i advokata odbrane Zdravka Begovića.

"Moj branjenik je rekao da mu je strašno žao što se to (ubistvo) desilo", rekao je advokata Begović, prenosi Telelvzija "Vijesti"

Ubistvo se dogodilo ponedjeljak oko 14.20 časova, dok je Pejanović sjedio sa dvojicom drugova u kafeu “Lido”, uz sami ulaz zgrade broj 145, gdje su obojica živjeli. Prema nezvaničnim informacijama, Bulatović mu je prišao i poslije kraće prepirke i uzajamnog pljuvanja, izvadio pištolj i pucao u Pejanovića, a onda ga uzeo u naručje, zajedno sa dvojicom drugova ubijenog, i odveo u Urgentni blok Kliničkog centra, gdje se predao policiji.

Pejanovića je metak pogodio u grudi i bio je smrtonosan, uprkos višeminutnim pokušajima, ljekari nijesu uspjeli da ga ožive.

Bulatovićeve kolege, inspektori za krvne i seksualne delikte u utorak su, u prisustvu njegovog advokata po službenoj dužnosti, pokušale da ga saslušaju, ali je on odbio da iznese svoju odbranu.

Policija je ispitala i dvojicu Pejanovićevih drugova, čije se verzije događaja u potpunosti poklapaju, a njihovu istinitost potvrđuje i video- zapis, skinut sa sigurnosne kamere obližnjeg kafea “Moderato”.

Motiv ubistva Aleksandra Pejanovića, bivšeg boksera i specijalca, prema riječima više izvora bliskih istrazi, bila je netrpeljivost, koja je kulminirala u ponedjeljak.

Bivši bokser Pejanović široj javnosti je poznat, jer je posljednjih godina tužio pripadnike policije zbog torture koju je doživio u betonjerci podgoričke Područne jedinice, nakon što je uhapšen zbog učestvovanja u neredima ispred zgrade Skupštine kada su crnogorske vlasti priznale nezavisnost Kosova.

Komšije ubijenog i osumnjičenog policajca i u utorak su bile u šoku zbog strašne tragedije koja se dogodila. “Vijestima” su kazali da za obje porodice imaju samo riječi hvale i da im nije jasno šta je Bulatovića, inače oca troje maloljetne djece, natjeralo da ubije Pejanovića, takođe, oca dvoje maloljetnika.

Da li su njih dvojica, kako se spekuliše u posljednje vrijeme, imali česte sukobe, niko od njihovih komšija nije želio da komentariše.

Bulatović, koji je godinama bio pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice policije, danas će biti priveden kod istražnog sudije Višeg suda Radomira Ivanovića.

Danas u 15 časova biće obavljena i sahrana stradalog Pejanovića na gradskom groblju Čepurci.

Fejsbuk grupa i "Libertas" održali protest zbog ubistva Saše Pejanovića >>>

Izjava Velaševića o odgovornosti policije je neodgovorna >>>

Galerija

Bonus video: