Izjava Velaševića o odgovornosti policije je neodgovorna

"Ostavićemo istrazi i sudskom postupku da utvrdi motiv i sve druge relevatne činjenice u vezi sa tim tragičnim događajem“, saopšteno je iz Uprave policije.
219 pregleda 0 komentar(a)
Fejsbuk protest, Foto: Zoran Đurić
Fejsbuk protest, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.05.2011. 18:12h

Uprava policije ocijenila je danas neodgovornom izjavu predsjednika nevladine organizacije Libertas, Roberta Velaševića, da su direktor Uprave Veselin Veljović i načelnik odjeljenja za obezbjeđenje ličnosti Miljan Perović, odgovorni za nesprječavanje ubistva Aleksandra Pejanovića.

Fejsbuk grupa “Uličnim protestima protiv mafije” i Nevladina organizacija “Libertas” održale su protest povodom ubistva Aleksandra Saše Pejanovića i prozvale prvog čovjeka policije kao direktnog krivca i odgovornog za njegovo ubistvo.

Na protestu ispred zgrade Uprave policije oni su zatražili ostavke direktora te ustanove Veselina Veljovića i načelnika za obezbjeđivanje ličnosti Miljana Perovića zbog ne pružanja zaštite pokojnom Pejanoviću i ignorisanja njegovih brojnih apela da mu je bezbjednost ugrožena.

Oni su dvojicu rukovodioca policije prozvali da su odgovorni zbog toga što nijesu spriječili njegovo ubistvo.

"Ostavićemo istrazi i sudskom postupku da utvrdi motiv i sve druge relevatne činjenice u vezi sa tim tragičnim događajem“, saopšteno je iz Uprave policije.Predstavnici Fejsbuk grupe Uličnim protestima protiv mafije i Libertasa su se danas okupili ispred zgrade Uprave policije kako bi predali zahtjev za ostavkama Veljovića i Perovića, a Velašević je rekao da oni nijesu htjeli da ih prime."Vrata Uprave policije su otvorena za svakog građanina, pa samim tim i za Velaševića. On to i sam zna jer je više puta priman na razgovore sa menadžmentom Uprave policije“, kaže se u saopštenju.Iz Uprave su kazali da je Velašević, bez prethodne najave, danas tražio razgovor sa Veljovićem, koji ga, kako su objasnili, nije mogao primiti zbog ranije preuzetih obaveza."Velaševiću je ponuđeno da ga u Kabinetu prime šef Kabineta, savjetnik direktora i rukovodilac Područne jedinice Podgorica, što je on odbio“, saopšteno je iz Uprave.On se, kako se navodi, kasnije predomislio, ali su kolege tada imale obaveze koje su već bile isplanirane. "U vezi sa drugim dijelom njegove izjave, a koja se tiče ubistva koje se dogodilo juče, smatramo da je veoma neodgovorno ono što je Velašević izrekao“, naveli su iz Uprave policije.

Bonus video: