Beograđanin u CKB-u unovčio deset lažnih čekova

Policija je primila prijavu ove banke, u kojoj se navodi da je od njenog korespodenta - njemačke banke iz Frankfurta, odbijeno refundiranje pomenutih čekova.
0 komentar(a)
CKB, Foto: Luka Zeković
CKB, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.05.2011. 16:48h

Budvanska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv M.J. (50) iz Beograda, zbog sumnje da je počinio krivična djela prevara i falsifikovanje hartija od vrijednosti.

“M.J. je, kako se sumnja, tokom decembra 2010. godine, realizovao i naplatio deset falsifikovanih 'American ekspres' čekova u četiri poslovnice Crnogorske komercijalne banke i na taj način toj banci nanio štetu u iznosu od 3.116 eura”, saopšteno je iz Uprave policije .

Policija je primila prijavu ove banke, u kojoj se navodi da je od njenog korespodenta - njemačke banke iz Frankfurta, odbijeno refundiranje pomenutih čekova, jer su, kako se sumnja, potpisi na njima falsifikovani.

Policija je onda došla do saznanja da su podaci navedeni u ličnoj karti M.J., izdatoj od MUP-a u Beogradu, čija je fotokopija dostavljena u krivičnoj prijavi pomenute banke, identični podacima sadržanim u bazi podataka odjavljenih građana, koji su u ranijem periodu imali ličnu kartu izdatu od MUP-a Crne Gore.

S tim u vezi, kako navode iz policije, ostvaren je i kontakt sa NCB Interpola Beograd, radi razmjene relevatnih podataka.

Bonus video: