Fejsbuk grupa i "Libertas" održali protest zbog ubistva Saše Pejanovića

Oni su dvojicu rukovodioca policije prozvali da su odgovorni zbog toga što nijesu spriječili njegovo ubistvo.
289 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2011. 12:07h

Fejsbuk grupa “Uličnim protestima protiv mafije” i Nevladina organizacija “Libertas” održale su protest povodom ubistva Aleksandra Saše Pejanovića i prozvale prvog čovjeka policije kao direktnog krivca i odgovornog za njegovo ubistvo.

Na protestu ispred zgrade Uprave policije oni su zatražili ostavke direktora te ustanove Veselina Veljovića i načelnika za obezbjeđivanje ličnosti Miljana Perovića zbog ne pružanja zaštite pokojnom Pejanoviću i ignorisanja njegovih brojnih apela da mu je bezbjednost ugrožena.

Oni su dvojicu rukovodioca policije prozvali da su odgovorni zbog toga što nijesu spriječili njegovo ubistvo.

“ Danas smo došli da predamo zahtjev za ostavku Miljana Perovića i člana mafije Veselina Veljovića koji nijesu htjeli da nas prime jer su zauzeti”, kazao je vođa protesta Robert Velašević.

Otkazan sastanak sa načelnikom policije

On je rekao da su naknadno htjeli da ih prime na razgovor načelnik policije i savjetnik direktora, što je kako tvrdi naknadno otkazano. Velašević tvrdi da je razlog strah zbog ubistva Pejanovića.

“Mladi život Aleksandra Saše Pejanovića ide direktno na dušu Veselina Veljovića, Ako mogu da štite kriminalce, ako mogu šefa mafije (Brana) Mićunovića da voze rotacijama što je nezapamćeno u demokratskom svijetu, ako mogu Šarića, Bećirovića i ne znam još, ako mogu sve crnogorske vrhove podzemlja da čuvaju onda su trebali da čuvaju i proslavljenog crnogorskog boksera a ne da plati životom po ulicama”, kazao je Velašević.

Pejanovića je prije dva dana ubio iz službenog pištolja policajac i njegov komšija Zoran Bulatović. Odmah nakon što je pucao u njega, Bulatović ga je odvezao u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore i nazvao policiju i priznao zločin.

Pejanović je dvije godine boravio u Beogradu odakle je više puta poručio da se ne može vratiti u Crnu Goru jer mu je bezbjednost ugrožena, dok mu kako je tvrdio, Veljović nikada nije garantovao bezbjednost.

Galerija

Bonus video: