Težak udes na Slijepač mostu kod Bijelog Polja: Devetoro povrijeđenih

"Pomislio sam na najgore. Začula se strahovita lupa. Putniku koji je sjedio u blizini mene vidio sam rupu na glavi", ispričao je Kićović.
366 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2011. 21:58h

Srđan Mašanović (37) iz Bara i Roza Ljumezi (49) iz Kotora teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko oko18,30 časova u mjestu Slijepač most.

Lakše su povrijeđeni Danijela Pajić (29) iz Niša, Miroslava Rakočević (53) i Radosav Kićović (58) iz Podgorice i Kosara Himić (70) iz Kruševca. Vozač i suvozač autobusa u kojim su se nalazili sada povrijeđeni putnici Kadrija Neljković (57) i Miodrag Kovačević (49) iz Podgorice i vozač šlepera Prijepoljac Elvis Ćosović (21).

Do udesa je došlo kada su se sudarili autobus “Podgorica ekspres” (DG-AF 773) i šlepera “Skanija” (PP 01 DW) iz Prijepolja.

Mašanović i Ljemezijeva su nakon ukazane pomoći u bjelopoljskoj bolnici prebačeni u podgorički Klinički centar.

Doktor Milivoje Stijović kazao je oni nijesu nijesu u životnoj opasnosti. On je rekao da su ostali povrijeđeni zbrinuti u bjelopoljskoj bolnici.

Vozač autobusa Kadrija Neljković ispričao je “Vijestima” da je pri ulasku u nepreglednu krivinu ugledao šleper koji je dva puta udario u potporni zid.

“Pobjegao sam na desnu stranu i prava je sreća što je tako urađeno, jer bi u suprotnom posljedice bile katastrofalne”, kazao je Neljković dodajući da je u autobusu bilo 20-tak putnika.

Putnik u autobusu Radosav Kićović koji je sjedio u neposrednoj blizini vozača, ispričao je da se odjednom iza krivine pojavio šleper.

- Pomislio sam na najgore. Začula se strahovita lupa. Putniku koji je sjedio u blizini mene vidio sam rupu na glavi - ispričao je Kićović.

On je pohvalio prisebnost vozača.

Vozač šlepera Ćosović takođe je “Vijestima” isprčao svoje viđenje nezgode.

“Kretao sam se iz pravca Podgorice i odjednom sam osjetio da u oštroj krivini kamion proklizava. Uoči nezgode padala je kišaa. Pokušao sam da pobjegnem u pravcuu potpornog zida. Prava je sreća da posljedice nisu još teže“, ispričao je Ćosović.

Poslije nesreće bjelopoljsku bolnicu posjetili su predsjednik i potpredsjednik Opštine Aleksandar Žurić i Radovan Obradović i interesovali se o stanju povrijeđenih.

Uviđaj je obavila istražni sudija Osnovnog suda Vanja Rakonjac sa vještakom za saobraćaj Milenkom Čabarkapom i ekipom za uviđaje. Saobraćaj je bio u prekidu u oba pravca više od dva sata.

Galerija

Bonus video: